Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

FOTOGALERIJA: Šime se obvezao Subi predati pismo djevojčice iz Nadina kojoj je platio liječenje

30.07.2018. 18:00
FOTOGALERIJA: Šime se obvezao Subi predati pismo djevojčice iz Nadina kojoj je platio liječenje


U organizaciji mjesnih odbora Nadin i Raštević te Grada Benkovca malo hrvatsko selo je dočekalo svog sina Šimu Vrsaljka na čijoj je majici pisalo: "Tu su se naši didovi za kamen vezali – Nadin". Djed po kojemu je Šime dobio ime je iz Nadina, a tu mu žive stričevići i rodbina.
Za Šimu nema odmora, nakon fešti u Zagrebu i Zadru u Nadinu mu je priređen veličanstven doček. S njim su bili i otac Mladen, majka Branka te brat Marijo. Supruga Matea brinula je o 1,5-mjesečnom sinu Brunu.
Preko dvije tisuće njegovih i fanova Vatrenih iz Ravnih kotara i Zadarske županije, erupcija veselja, ovacije, i pjesme Mladena Grdovića i Mate Bulića, koji je noć prije u Brelima imao svadbu kćeri Katje. Potpuno nevjerojatno, ovako nešto Nadin nikad nije doživio.
Šime je s Mladenom zapjevao "Nije u šoldima sve", neslužbenu himnu hrvatske reprezentacije. Potom su se s pjesmom "Oprosti mi pape" s puno emocija, tuge i riječi ostalih u grlu, oprostili od preminulog Olivera Dragojevića, hrvatske glazbene legende.
– Oliver je bio više od pjevača i sa svojim pjesmama je postao neizostavni dio naših života. Legenda i dalje živi, Oliver će biti sigurno sa nama i gledat će nas uvik odnekud di će njegovo srce i duša biti u miru, naglasio je Šime.
 Šime je bio izuzetno raspoložen, svi su s njim htjeli slikati, a podijelio je na stotine autograma. Ludi doček za pamćenje, do kraja će se života pamtiti atmosfera koja je vladala ove nedjelje navečer.
– Igrali smo za sve vas, s ponosom smo predstavljali Hrvatsku, uzviknuo je Šime s pozornice poručivši kako da ga posebno raduje mnogo mladih i djece u publici.
Od stričevića Svemira Vrsaljka i mještana dobio je na dar drvenu sa zemljom i kamenom te bocu vina Nadinska rana, poznatog vinara Željka Vrsaljka iz Nadina.
Nadinjani su iskazali plemenitu dušu i veliko srce, novčano su pomogli Bojana Kranjca (24) čija četveročlana obitelj u Rtini živi u kući ispod svakog ljudskog dostojanstva. Kao veliki prijatelj športa, posebice NK Zadar, Bojan je uz veliki aplauz nepreglednog mnoštva organizatorima uručio zadarski dres.
Velikoj nadinskoj športskoj fešti nedostajao je tek Danijel Subašić Suba, vratar sa sto ruku. Iako je bio najavljen spriječile su ga nenadane obiteljske obveze, čekali su ga do zadnjeg trenutka. Mnogo je vratarskih rukavica ostalo nepotpisano, a pismo zadarske djevojčice kojoj je Suba platio liječenje preuzeo je Šime s obvezom uručenja njezinom dobrotvoru.