Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na Sveučilištu u Zadru izabrano 12 pročelnika, od dva stara nastala četiri nova odjela

30.07.2018. 16:00
Na Sveučilištu u Zadru izabrano 12 pročelnika, od dva stara nastala četiri nova odjela


Na Sveučilištu u Zadru provedeni su izbori za pročelnike odjela, uključujući četiri nova, nastala podjelom dvaju postojećih.
Dosadašnji Odjel za kroatistiku i slavistiku zamijenit će Odjel za kroatistiku, kojeg će voditi Sanja Knežević, te Odjel za rusistiku, kojem će pročelnica biti Sandra Hadžihalilović. Odjel za francuske i iberoromanske studije od sada će zasebno činiti Odjel za francuske i frankofonske studije (nova pročelnica Lena Mirošević) te Odjel za hispanistiku i iberske studije (Mario Županović).
Novi pročelnik Odjela za povijest je Zlatko Begonja, etnologije i antropologije Danijela Birt Katić, geografije Lena Mirošević, a klasične filologije Diana Sorić. Na odjelima za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, ekonomiju, filozofiju i psihologiju dosadašnji pročelnici – Bosiljka Mustać, Anita Peša, Marko Vučetić i Zvjezdan Penezić – dobili su nove mandate.
Nisu izabrani pročelnici odjela za germanistiku, informacijske znanosti, talijanistiku i Teološko-katehetski odjel, kojima će rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican imenovati vršitelje dužnosti za narednu akademsku godinu. Svi pročelnici na dužnost stupaju 1. listopada.