Priveden 65-godišnjak osumnjičen da je podmetnuo požar na Putu Bokanjca, prijavili ga građani

Slika korisnika valentinam
Na Putu Bokanjca
Ovim putem želimo zahvaliti građanima na suradnji. Ovo je pozitivan primjer kako pravovremena dojava građana može spriječiti veću nesreću, u ovom slučaju požar, kazala je Sonja Šimurina iz PU zadarske
Ilustracija/PIXSELL
Požar je ugašen brzom intervencijom pripadnika JVP Zadar

Muškarca u dobi od 65 godina iz Zadra u subotu su priveli policijski službenici PU zadarske pod sumnjom da je namjerno izazvao požar u Ulici Put Bokanjca nedaleko jednog supermarketa. Sumnja se kako je namjerno zapalio travu u dvorištu jedne stambeno- poslovne zgrade.

Policija je u subotu oko 12.45 sati zaprimila dojavu građana da je nepoznati stariji muškarac prolazeći ulicom izazvao požar na travnjaku i to najvjerojatnije opuškom cigarete. Požar je zahvatio manju površinu, a zahvaljujući brzoj intervenciji JVP Zadar vatra je ugašena bez veće materijalne štete.

Sonja Šimurina iz ureda glasnogovornika PU zadarske rekla je kako ovim putem žele zahvaliti građanima na suradnji.

- Ovo je pozitivan primjer kako pravovremena dojava građana može spriječiti veću nesreću, u ovom slučaju požar, koji je izbio praktično usred grada. Na sreću vatra je brzo ugašena, kazala je Šimurina koja je još jednom pozvala sve građane da im prijave sumnjive osobe i sumnjive radnje s punim povjerenjem, budući da se samo zajedničkom suradnjom policije, vatrogasaca, građana i ostalih službi mogu spriječiti ovakvi i slični pokušaji izazivanja nesreća s nesagledivim posljedicama. Dodala je kako će se kriminalističkom obradom i vještačenjem utvrditi radi li se u ovom slučaju o piromanskoj namjeri ili slučajnom zapaljenju.

Osumnjičenog 65-godišnjaka policijski službenici su priveli pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i stvari opće opasnom radnjom, odnosno za podmetanje požara. Tijekom nedjelje osumnjičeni je trebao biti ispitan kod državnog odvjetnika odnosno istražnog suca. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)