Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Priveden 65-godišnjak osumnjičen da je podmetnuo požar na Putu Bokanjca, prijavili ga građani

30.07.2018. 07:37
Priveden 65-godišnjak osumnjičen da je podmetnuo požar na Putu Bokanjca, prijavili ga građani


Muškarca u dobi od 65 godina iz Zadra u subotu su priveli policijski službenici PU zadarske pod sumnjom da je namjerno izazvao požar u Ulici Put Bokanjca nedaleko jednog supermarketa. Sumnja se kako je namjerno zapalio travu u dvorištu jedne stambeno- poslovne zgrade.
Policija je u subotu oko 12.45 sati zaprimila dojavu građana da je nepoznati stariji muškarac prolazeći ulicom izazvao požar na travnjaku i to najvjerojatnije opuškom cigarete. Požar je zahvatio manju površinu, a zahvaljujući brzoj intervenciji JVP Zadar vatra je ugašena bez veće materijalne štete.
Sonja Šimurina iz ureda glasnogovornika PU zadarske rekla je kako ovim putem žele zahvaliti građanima na suradnji.
– Ovo je pozitivan primjer kako pravovremena dojava građana može spriječiti veću nesreću, u ovom slučaju požar, koji je izbio praktično usred grada. Na sreću vatra je brzo ugašena, kazala je Šimurina koja je još jednom pozvala sve građane da im prijave sumnjive osobe i sumnjive radnje s punim povjerenjem, budući da se samo zajedničkom suradnjom policije, vatrogasaca, građana i ostalih službi mogu spriječiti ovakvi i slični pokušaji izazivanja nesreća s nesagledivim posljedicama. Dodala je kako će se kriminalističkom obradom i vještačenjem utvrditi radi li se u ovom slučaju o piromanskoj namjeri ili slučajnom zapaljenju.
Osumnjičenog 65-godišnjaka policijski službenici su priveli pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i stvari opće opasnom radnjom, odnosno za podmetanje požara. Tijekom nedjelje osumnjičeni je trebao biti ispitan kod državnog odvjetnika odnosno istražnog suca.