Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zbog štrajka Ryanaira iz Zadra otkazana čak tri leta

31.07.2018. 12:00
Zbog štrajka Ryanaira iz Zadra otkazana čak tri leta


Zbog štrajka kabinskog osoblja Rayanaira u nedjelju su otkazana tri leta iz Zračne luke Zadar. Ta niskotarifna aviokompanija, koja Zadar spaja s 15 europskih gradova, u ponedjeljak nije najavila otkazivanje niti jednog leta, no nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li do otkazivanja letova doći narednih dana budući da štrajk još uvijek traje.
Putnici koji su u nedjelju trebali sletjeti u Zračnu luku Zadar iz Gothenborga, Pariza i Marseillea ili poletjeti prema tim destinacijama, našli su se tako u nezgodnoj situaciji, no kako je tvrtka Ryanair dužna obeštetiti ih ili im osigurati alternativni let, sve je ipak na koncu prošlo u najboljem redu.
– Jedan bazni zrakoplov Ryanaira je zbog štrajka kabinskog osoblja u nedjelju otkazao tri leta, ali su službenici Zračne luke Zadar svim putnicima kojima su letovi iz ZL Zadar otkazani, bili na usluzi kod rezervacija karata na drugim aviokompanijama. Zračna luka Zadar s tim otkazivanjem letova nema nikakve veze, a odgovornost prema putnicima ima Ryanair koji ih je dužan obeštetiti, osigurati alternativni let ili, u slučaju da je u istom danu to nemoguće realizirati, tim putnicima osigurati i platiti smještaj u hotelu, pojasnio je Nikola Barać, voditelj Službe za odnose s javnošću Zračne luke Zadar dodajući kako iz Ryanaira nisu dobili novu obavjest o otkazivanju nekih drugih linija.
Kabinsko osoblje tvrtke Ryanair zbog nezadovoljstva radnim uvjetima i pravima štrajka već puna dva tjedna u nekoliko europskih zemalja, a po prvi put se jedna posada u štrajku našla i u zadarskoj Zračnoj luci u nedjelju. Iako su otkazivanja letova nešto što je gotovo uobičajeno u avioprijevozu, zbog nezadovoljstva putnika i jednog lošeg iskustva koje odnose sa sobom nikako nije poželjno, a posebice u srcu turističke sezone. Letove niskotarifne aviokompanije, upravo radi turističke promidžbe Zadra, Grad Zadar sufinancira iz proračuna već nekoliko godina, a ove godine za tu svrhu je osigurano 1.750.000 kuna.