"Rekorder" vikenda 57-godišnjak s 2,11 promila u krvi

Slika korisnika anamarijabilan
Akcija Vikend
arhiva Zadarski list

U subotu, 27. srpnja, oko 19.00 sati u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, policijski službenici PU zadarske zaustavili su 57-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom marke Kia (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,11 promila, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda ( 26.- 28. srpnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 751 vozilo i vozača, a poduzeli su 288 represivnih mjera. Alkotestirano je 155 vozača, od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 117 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 4 bez položenog vozačkog ispita, 4 bez tehničkog pregleda i registracije, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 3 vozača su prošla kroz crveno svjetlo, 54 vozača nije poštivalo prometni znak, 12 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 7 s uporabom mobitela u vožnji. Iz prometa je isključeno 18 vozača i 4 vozila. U tom se vremenu dogodilo 26 prometnih nesreća, u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 2 osoba su zadobile teže, te 1 osoba lakše tjelesne ozljede.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno