»Baraković« na listi najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Zadarski razlog za ponos
Filip Miočić iz matematike ostvario je maksimalan, 100-postotni broj bodova, dok je Marko Bakmaz ostvario zavidnih 98,4 posto bodova, a Stella Troskot je iz fizike osvojila prestižnih 97,8 posto bodova, ali i odlične ocjene iz sva četiri predmeta, odnosno iz matematike, hrvatskog i enleskog jezika, te iz fizike, kazao je ravnatelj Artuković
Zvonko KUCELIN
U popularnom »Barakoviću« više nema slobodnih mjesta, sve je popunjeno na prvom upisnom roku

U zadnje vrijeme Zadar je sve prepoznatljiviji po brojnim uspjesima, a pogotovo na području obrazovanja i po ostvarenim rezultatima nedavne državne mature. Iako su veći dio nastave zbog pandemije koronakrize, zadarski učenici pratili online, zbog čega je znalo biti i bojazni kako takav oblik nastave neće biti dobar, učenici, a posebno maturanti, pokazali su da se upornim i ozbiljnim radom znanje može usvojiti, i gradivo svladati, pa čak i u novim nesvakidašnjim uvjetima.
Međutim, pored uspjeha zadarskih maturanata, ali i svih drugih učenika koji su uspješno okončali školsku godinu zahvaljujući angažmanu profesora, ali i roditelja, Zadar ima još razloga za ponos. Naime, zadarska Gimnazija Jurja Barakovića, kako se moglo pročitati, nalazi se na listi 20 najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj, što je posebno iznenadilo, ali i razveselilo ravnatelja ove popularne gimnazije, prof. Ranka Artukovića.
- Drago mi je ovo čuti, jer su naši učenici jako dobri i postižu odlične rezultate. Ponosan sam na sve učenike i djelatnike škole, ali posebno na maturante koji su na državnoj maturi osvojili zavidne rezultate. Filip Miočić iz matematike ostvario je maksimalan, 100-postotni broj bodova, dok je Marko Bakmaz ostvario zavidnih 98,4 posto bodova, a Stella Troskot je iz fizike osvojila prestižnih 97,8 posto bodova, ali i odlične ocjene iz sva četiri predmeta, odnosno iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika, te iz fizike, ističe ravnatelj Artuković dodajući kako što se tiče upisa u ovu prestižnu zadarsku gimnaziju, mjesta za jesenji rok više nema, a kandidatima na ljetnom upisu bodovni prag bio je čak 78 bodova.
- Nema više ni jednog slobodnog mjesta, sve je popunjeno na prvom upisnom roku, rekao je Artuković, istaknuvši kako je ukupno pet prvih razreda od čega je je jedan prirodoslovno-matematičkog smjera dok su četiri razreda općeg smjera.


U DRUŠTVU NAJBOLJIH

Zadarska Gimanzija Jurja Barakovića nalazi se na listi 20 najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj, što je posebno razveselilo ravnatelja ove popularne gimanazije, prof. Ranka Artukovića

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno