Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

»Baraković« na listi najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj

30.07.2020. 11:41


U zadnje vrijeme Zadar je sve prepoznatljiviji po brojnim uspjesima, a pogotovo na području obrazovanja i po ostvarenim rezultatima nedavne državne mature. Iako su veći dio nastave zbog pandemije koronakrize, zadarski učenici pratili online, zbog čega je znalo biti i bojazni kako takav oblik nastave neće biti dobar, učenici, a posebno maturanti, pokazali su da se upornim i ozbiljnim radom znanje može usvojiti, i gradivo svladati, pa čak i u novim nesvakidašnjim uvjetima.
Međutim, pored uspjeha zadarskih maturanata, ali i svih drugih učenika koji su uspješno okončali školsku godinu zahvaljujući angažmanu profesora, ali i roditelja, Zadar ima još razloga za ponos. Naime, zadarska Gimnazija Jurja Barakovića, kako se moglo pročitati, nalazi se na listi 20 najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj, što je posebno iznenadilo, ali i razveselilo ravnatelja ove popularne gimnazije, prof. Ranka Artukovića.
– Drago mi je ovo čuti, jer su naši učenici jako dobri i postižu odlične rezultate. Ponosan sam na sve učenike i djelatnike škole, ali posebno na maturante koji su na državnoj maturi osvojili zavidne rezultate. Filip Miočić iz matematike ostvario je maksimalan, 100-postotni broj bodova, dok je Marko Bakmaz ostvario zavidnih 98,4 posto bodova, a Stella Troskot je iz fizike osvojila prestižnih 97,8 posto bodova, ali i odlične ocjene iz sva četiri predmeta, odnosno iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika, te iz fizike, ističe ravnatelj Artuković dodajući kako što se tiče upisa u ovu prestižnu zadarsku gimnaziju, mjesta za jesenji rok više nema, a kandidatima na ljetnom upisu bodovni prag bio je čak 78 bodova.
– Nema više ni jednog slobodnog mjesta, sve je popunjeno na prvom upisnom roku, rekao je Artuković, istaknuvši kako je ukupno pet prvih razreda od čega je je jedan prirodoslovno-matematičkog smjera dok su četiri razreda općeg smjera.


U DRUŠTVU NAJBOLJIH
Zadarska Gimanzija Jurja Barakovića nalazi se na listi 20 najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj, što je posebno razveselilo ravnatelja ove popularne gimanazije, prof. Ranka Artukovića