Osim POS-ovih, planira se izgradnja kadrovskih i stanova za najam

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Državni tajnik i direrktor APN-a u obilasku zadarskog gradilišta
Osim gradnje novih POS-ovih stanova, planiramo i izgradnju stanova za najam kao i stanova namijenjenih za potrebe kadrova kojih u našem gradu nedostaje. Nove lokacije koje za tu namjenu pripremamo su lokacije na Bilom brigu te Smiljevcu i vjerujemo, da će kao i dosada Ministarstvo i APN biti naši partneri, kazao je gradonačelnik Dukić
Radni sastanak u Gradu Zadru s direktorom APN-a i državnim tajnikom Ministarstva

Državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Dragan Hristov, u pratnji pročelnika UO-a za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, Darka Kasapa, obišli su gradilišta višestambene građevine POS-a na Crvenim kućama.
Na gradilištu su ih dočekali predstavnici izvođača i nadzora kako bi ih upoznali s dosadašnjom i budućom dinamikom radova te iznijeli eventualnu problematiku u procesu izgradnje.
Nakon obilaska sastali su se s gradonačelnikom Grada Zadra, Brankom Dukićem koji je zahvalio državnom tajniku i direktoru APN-a na dolasku te iznio daljnje planove stanogradnje u Zadru.
Državni tajnik Uhlir i direktor Hristov istaknuli su kako će, kao i do sada, Ministarstvo i APN pružati podršku u realizaciji takvih programa.
- Kao što smo građanima prije nekoliko mjeseci i obećali, u ovom četverogodišnjem mandatu, osim gradnje novih POS-ovih stanova, planiramo i izgradnju stanova za najam kao i stanova namijenjenih za potrebe kadrova kojih u našem gradu manjka ili nedostaje. Nove lokacije koje za tu namjenu pripremamo su lokacije na Bilom brigu te Smiljevcu i vjerujemo, da će kao i dosada Ministarstvo i APN biti naši partneri, kazao je gradonačelnik Dukić.
- Ministarstvo intenzivno radi na dovršetku programa zelene urbane infrastrukture, platforme koja se naslanja na programe i politike EU-a vezane za ozelenjavanje i održivost gradova. Cilj ovih nastojanja je smanjiti emisiju CO2, a time i smanjiti temperaturu zraka u velikim gradovima, smanjiti opterećenja na sustave oborinske odvodnje, potrošnju energije te općenito povećati kvalitetu života u urbanim sredinama. Također, priprema se i program kružnog gospodarstva u urbanizmu. Sve su to programi u kojima će naši gradovi moći sudjelovati sa svojim projektima te za njih povući novac iz programa oporavka i otpornosti, najavio je državni tajnik Uhlir.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)