U Kabinetu za ranu intervenciju samo jedan logoped

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U OB Zadar dva mjeseca nakon natječaja još nitko nije zaposlen
Nakon što su nam se čitatelji požalili na duge liste čekanja i manjak logopeda u Općoj bolnici Zadar, kao i na činjenicu da je natječaj za radno mjesto logopeda na neodređeno vrijeme objavljen još 21. svibnja, a još nije finaliziran, odlučili smo provjeriti gdje je nastao problem. Kontaktirali smo Ravnateljstvo Opće bolnice Zadar, od kojeg nakon poslanih upita i telefonskih poziva, odgovor još nismo dobili
Marin GOSPIĆ
U Općoj bolnici Zadar kronično fali logopeda

Nakon što su nam se čitatelji požalili na duge liste čekanja i manjak logopeda u Općoj bolnici Zadar, kao i na činjenicu da je natječaj za radno mjesto logopeda na neodređeno vrijeme, koji je objavljen još 21. svibnja, a još nije finaliziran, odlučili smo provjeriti gdje je nastao problem. Kontaktirali smo Ravnateljstvo Opće bolnice Zadar, od kojeg nakon poslanih upita i telefonskih poziva, odgovor nismo dobili. Manjak logopeda nije problem samo u Zadru, već i u ostatku zemlje. Liste čekanja za bolničke i privatne kabinete sve su dulje, a na listama nezaposlenih često se ne nalaze logopedi. Studiji logopedije u Hrvatskoj postoje samo na dva sveučilišta, na Edukacijsko - rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Sveučilištu u Rijeci.
Osim Opće bolnice Zadar, kontaktirali smo i Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske županije te upitali kakvo je kod njih stanje s brojem logopeda. Logoped je stručnjak edukacijsko - rehabilitacijskog profila koji radi na otklanjanju poteškoća govorno-glasovne komunikacije, te poteškoća čitanja i pisanja. Logoped se bavi prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem i terapijskim radom.
- U Kabinetu je trenutno zaposlen samo jedan logoped, koji je sad na godišnjem odmoru, pa se vježbe i pregledi ne provode. Kao i u ostatku zemlje, kronično nam fali logopeda, ali, nažalost, za dogledno vrijeme u planu nije otvaranje natječaja za nove zaposlenike, kazao je nedavno Dario Kovač i objasnio kako Kabinet na godišnjoj razini pohađa 120 do 150 djece.
- Na preglede i dijagnoze se u pravilu ne čeka neko duže vrijeme. Pravi problem nam zapravo stvaraju liste čekanja za terapije, zaključio je kratko Kovač.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno