Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vijećnici odlučili da se branitelju dodijeli nekretnina

30.07.2021. 11:07


Uz poštivanje epidemioloških mjera u Gradskoj vijećnici u Ninu, 28. srpnja održana je 2. sjednica Vijeća Grada Nina, kojom je predsjedavao Ante Peroš, uz nazočnost svih vijećnika, na kojoj se po utvrđivanju kvoruma prihvatio dnevni red s prijedlozima odluka:
o izmjenama Statuta Grada Nina, o visini naknada za predsjednika, zamjenika i članove Gradskog vijeća, o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina, o imenovanju Povjerenstva za statut, poslovnik i normativnu djelatnost, o imenovanju povjerenstva za otvaranje ponuda za kupnju i zakup nekretnina, o nastavku primjene Zaključka i Odluke Gradskog vijeća vezano za zamjenu nekretnina, o izmjenama Odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Morska vila Nin – izmjena čl. 9, o izmjenama i dopunama Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja Grada Nina za 2020. godinu. Nekoliko točaka dnevnog reda odnosilo se na odluke o izradi UPU-a Prodorica (1-5). Pred vijećnicima je bilo i donošenje odluke o dodjeli nekretnine branitelju Janku Zekanoviću iz naselja Poljica Brig.
Budući da članu Gradskog vijeća Grada Nina Tomislavu Ćurku, koji je imenovan za privremenog zamjenika gradonačelnika Grada Nina, mandat miruje po sili zakona, vijećničku dužnost obnašat će njegova zamjenica, gospođa Anđela Šalov koja je na sjednici položila svečanu prisegu pred gradskim vijećnicima.
U nastavku sjednice raspravljajući o daljnjim programima gospodarskog razvoja i otvaranju novih ranih mjesta na administrativnom području Grada, gradski vijećnici jednoglasno su donijeli odluku o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina na području naselja Nin, Žerava i Poljica Brig, čiji bi se prihodi prodaje uložili u najavljene programe.
Na sjednici se raspravljalo o izradi čak 5 urbanističkih planova uređenja (UPU Prodorica 1, UPU Prodorica 2, UPU Prodorica 3, UPU Prodorica 4, UPU Prodorica 5) gdje bi se donošenjem navedenih planova predmetne zone sa širim područjem prometno integrirale te bi im se osigurali prostorno – planski preduvjeti za izgradnju komunalne infrastrukture kako bi se omogućila realizacija građenja građevina i pratećih sadržaja, a sve u skladu s Prostornim planom uređenja Grada Nina. Svih pet planova dobilo je jednoglasnu podršku za nastavak procedure.
Na temelju prijedloga Odbora za izbor i imenovanje, Gradsko vijeće jednoglasno je imenovalo Marka Burelu, Dijanu Peroš i Vesnu Jasnu Relju u Povjerenstvo za statut, poslovnik i normativnu djelatnost Grada, te Antu Peroša, Josipa Stulića i Tonija Dražića u Povjerenstvo za otvaranje ponuda za kupnju i zakup nekretnina Grada Nina.
Složne rasprave kao i jednoglasno izglasavanje točaka dnevnog reda obilježili su sjednicu Gradskog vijeća u nastavku te dali naslutiti daljnji konstruktivan rad novog saziva Gradskog vijeća Nina.


Marijana RAMOV