Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarska županija trenutačno na 86 posto broja gostiju rekordne 2019. godine

30.07.2021. 08:38


Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stanišić sa svojim je suradnicima u četvrtak boravio u Zadarskoj županiji. Na sastanku s vodstvom Turističke zajednice Zadarske županije, koji se održao u Petrčanima, razgovarao je o tijeku turističke sezone, kao i planovima za posezonu.
Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti – ECDC je jučer objavio novu kartu koja pokazuje stanje s pandemijom u Europskoj uniji. Na njoj je hrvatska obala već drugi tjedan zaredom u žutoj zoni. Kontinentalni dio zemlje je i dalje zelen, dok se situacija pogoršava diljem Europe.


Ostali u žutoj zoni
– S kolegama iz Turističke zajednice Zadarske županije imali smo redoviti koordinacijski sastanak sustava turističkih zajednica na području Zadarske županije u okviru naših redovitih zakonskih zadaća i aktivnosti. Otvorili smo teme koje su aktualne za ovogodišnju turističku sezonu i za njezin dosadašnji tijek, kazao je direktor Stanišić te dodao kako se u Hrvatskoj trenutačno odmara više od milijun turista.
– Ovom smo se brojkom približili rezultatima iz rekordne 2019. godine. Izuzetno me veseli činjenica da je upravo Zadarska županija predvodnica pozitivne statistike, naročito kad govorimo o rastu i postotku ostvarenih rezultata, u odnosu na 2019. godinu. Naime, Zadarska županije je trenutačno na 86 posto broja gostiju u odnosu na rekordnu godinu prije pojave koronavirusa, rekao je direktor HTZ-a, te objasnio o čemu se raspravljalo na sastanku.
– Ovo nam je također bila i prilika da prođemo kroz marketinške i promotivne aktivnosti koje smo odradili u dosadašnjem dijelu godine. Raspravljali smo i o aktivnostima za jesen, tj. o posezoni, koje će naravno biti prilagođene tada važećim epidemiološkim smjernicama i u skladu sa stanjem broja zaraženih koronavirusom, istaknuo je Stanišić koji je kazao kako ga je čelništvo Turističke zajednice Zadarske županije upoznalo sa stanjem na terenu.
– Glavni i ključni naglasak je naravno na važnosti pridržavanja aktualnih epidemioloških pravila, koja su propisana i na nacionalnoj i na lokalnoj razini, kao i na svim onim mjerama koje mogu doprinijeti daljnjoj povoljnoj situaciji, iako je Hrvatska i dalje u narančastoj zoni. U odnosu na konkurentske zemlje na Mediteranu, Hrvatska je i dalje najsigurnija opcija za ljetovanje. Svi smo dokazali kako smo se u svim segmentima dobro pripremili za ovu turističku sezonu i zato još jednom apeliram da se svi sugrađani potrude da to i dalje tako ostane, objasnio je Staničić i dodao kako nas u sljedećim tjednima i dalje očekuje visok intenzitet turističkog prometa.
– Cilj nam je, uz pridržavanje mjera, da se što ranije što više procijepimo, što se, temeljem odluke Vlade, ne odnosi samo na domicilno stanovništvo, već i na stane posjetitelje koji se žele cijepiti u Hrvatskoj, zaključio je Stanišić.


Zadarska regija u turističkom vrhu
Novinarima se obratila i direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija koja je poručila kako je Zadarska županija u vrhu turističkih rezultata te da nas, uz pozitivnu epidemiološku sliku, očekuje još više turista u kolovozu.
– Zahvaljujem se direktoru Stanišiću i njegovu timu na dolasku u Zadarsku županiju. Posjetili su nas u zaista odlično vrijeme jer je Zadarska županija, kao što je istaknuo i gospodin Stanišić, jedna od predvodnica pozitivnog turističkog trenda na jadranskoj obali. U ovako teškim okolnostima dosegli smo gotovo 90 posto rezultata ostvarenih u srpnju 2019. godine. S nama odanih tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke i Poljske i dalje ostvarujemo odlične rezultate. Sve su destinacije u županiji u vrhu turističkih rezultata i nadam se da će tako ostati i dalje, kazala je Kadija dodajući kako vjeruje da ćemo, ukoliko epidemiološka situacija i dalje bude povoljna, nastaviti s izvrsnim turističkim rezultatima i u kolovozu.