Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kupuje se samo najosnovniji školski pribor

Autor: Jelica Farkaš

29.08.2008. 22:00
Kupuje se samo najosnovniji školski pribor

Foto: Jelica FARKAŠ



U jednoj od biogradskih knjižara doznajemo da se torbe za prvašiće mogu kupiti po cijeni od 150 pa do 500 kuna, dok su one anatomske između 350 i 550 kuna
Potraga za školskim priborom pred sam početak školske godine vidljiva je na svakom koraku. Biogradske knjižnice koje su zadnjih nekoliko godina dobile veliku konkurenciju u prodaji školskog pribora nisu nimalo zadovoljne novonastalom situacijom. Poznato je, naime, da su knjige za učenike prvih razreda besplatne i stižu na adresu škole, dok se one u višim razredima prenose iz razreda u razred. Sama činjenica što učenici i roditelji ne dolaze u knjižare po knjige, kada bi obično kupili i sav ostali školski pribor, već znatno umanjuje promet u knjižarama.
Kupuje se uglavnom pribor za likovni odgoj, bilježnice, pernice i pribor za pisanje. Tu su, dakako, i torbe i ruksaci, no njih je doista pun grad, jer se prodaju na svakom koraku pa čak i u trgovinama prehrambenih artikala.
U jednoj od biogradskih knjižara doznajemo da se torbe za prvašiće mogu kupiti po cijeni od 150 pa do 500 kuna, dok su one anatomske između 350 i 550 kuna. Čitav pribor za učenike nižih razreda košta oko 150 do 200 kuna, što ovisi o izboru pojedinih artikala. Tako su ruksaci već od 100 do 200 kuna, a cijene dakako ovise o modelu, materijalu i dizajnu. Veliki centri također nude puno toga po reklamnim cijenama i na akcijama te se roditelji i učenici moraju dobro potruditi žele li odabrati dobro i kvalitetno, što u toj poplavi ponude nije uvijek lako.