Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mršić donosi stabilnost Primorcu

Autor: Milenko Brkić

29.08.2008. 22:00
Mršić donosi stabilnost Primorcu


Najvažnije su nam utakmice na domaćem terenu, jer svi znamo da dobar rezultat dovodi publiku na tribine, a uz njihovu podršku mi smo uvijek favoriti na svom terenu
Nogometaši biogradskog Primorca krenuli su u natjecanje u Trećoj HNL – jug u dosta promijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, a osim igračkog kadra došlo je do promjene i na klupi. Naime, vođenje biogradskog trećeligaša preuzeo je iskusni domaći stručnjak Stanko Mršić. U odnosu na prošlu godinu dosta se poznatih imena pridružilo sudjelovanju u radu kluba. Igrački kadar čine sve mahom igrači koji su iskusili i jače rangove od treće lige.
– Imao sam neke opcije u Sloveniji i u dalekom Iranu, međutim, na zamolbu vodstva kluba i ovdašnjih ljudi odlučio sam se prihvatiti trenerskog posla u Biogradu.
Igrački kadar za ovu sezonu?
– To su sve mahom iskusni igrači sa zadarskog i šibenskog područja koji su nastupali i u jačim ligama, a ja ih većinu dobro poznajem.
Kako ste zadovoljni radom u pripremnom razdoblju?
– Odigrali smo četri-pet dobrih provjera, koje su nam ukazale na prednosti i nedostatke ove momčad. Ova momčad je spoj iskusnih i mladih igrača.
Koji su vam ciljevi u ovoj sezoni?
– Posljednjih nekoliko sezona Primorac se konstantno nalazio u borbi za ostanak, a nadamo se da ćemo to ove godine izbjeći. Od svakog igrača tražim maksimalni angažman, kako na treningu tako i na prvenstvenoj utakmici. Ove pripreme smo radili dobro, odaziv igrača je bio veliki i ove godine imamo kvalitetne zamjene za prvu momočad.
Prošle godine učinak u gostima je bio slab, kako to promijeniti?
– Na tim utakmicama očekujem da momčad pokaže svoj karakter i iskustvo, a nakon toga dobar rezultat neće izostati.
Imate li neke određene ciljeve u ovoj sezoni?
– Mislim da ova momčad može osigurati mjesto u gornjem domu ljestvice natjecanja, a najvažnije su nam utakmice na domaćem terenu jer svi znamo da dobar rezultat dovodi publiku na tribine, a uz njihovu podršku mi smo uvijek favoriti na svom terenu.
Veliki problem je bio neefikasnost napadača?
– Nadamo se da tako ove godine neće biti i da će onaj tko dobije mjesto u napadu znati opravdati povjerenje – zaključio je Mršić.