Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rezultat stvoriti, sebe afirmirati

Autor: Matej Lordanić

29.08.2008. 22:00
Rezultat stvoriti, sebe afirmirati

Foto: Alenka FESTINI



Šanse za plasman u Euroligu nisu male. Svi mi igrači smo svjesni da je to osnovni cilj i svim snagama ćemo to pokušati postići. Idemo osvojiti taj ugovor – ističe Perić
Potpisom 23-godišnjeg Dubrovčanina Hrvoja Perića, KK Zadar je završio s kupnjom i kompletirao roster za sljedeću sezonu. U nekim su utakmicama finalne serije Dejan Ivanov i Hrvoje Perić u dresu Splita radili puno problema budućim prvacima. No, od ove će sezone obojica nastupati za Zadar. Perić je dolaskom u Zadar ostvario svoju želju da napusti Split, a ni prvaci Hrvatske nisu loše prošli. Dapače, dobili su vrlo kvalitetnog igrača, a budući da je potpisao na tri godine, može se reći kako će Perić biti važan stup budućnosti kluba.
– Došlo je do nekakvog zasićenja. Splitu sam puno dao, možda čak i više nego oni meni. Želio sam promijeniti sredinu, jer sam ipak tamo proveo sedam godina. Glavni razlog je bilo zasićenje – kazao je Perić.
Nedavno su se spominjali Zagreb i Efes Pilsen kao Vaši mogući klubovi. Je li Vam iz ove perspektive žao što niste otišli u Zagreb, s kojim ste bili blizu realizacije, ili u Efes?
– Nije mi žao, jer sam došao u zaista veliki klub. Zadar ima  dobru momčad, zadovoljan sam uvjetima. Nadam se da ću povjerenje Uprave kluba opravdati na parketu.
Možete li biti zadovoljni prošlom sezonom?
– Sezonom sam u načelu zadovoljan, pogotovo drugim dijelom. U prvom dijelu sezone nisam imao preveliko povjerenje trenera, ali ono je s vremenom raslo, pa je sve išlo nabolje. Sezonom sam, kao što sam rekao, zadovoljan, ali u Zadru me čeka drugačija situacija. Borba od početka za minutažu, ali polako, potpisao sam na tri godine.
Ovo Vam je prva sezona van Splita nakon čak sedam godina. Što očekujete u Zadru?
– Da, ovo mi je prva sezona van Splita nakon sedam godina. Prije svega, od prve sezone u Zadru očekujem adaptaciju, no ipak je rezultat najvažniji. Nadam se što boljem rezultatu što se tiče momčadi, a na osobnom planu očekujem daljnje napredovanje.
Kako vidite svoju ulogu u momčadi?
– Rano je još o tome govoriti. Prerano je za nekakve prognoze, najvažnije mi je nastaviti napredovati.
Došli ste u Zadar tjedan i pol nakon početka priprema. U četvrtak poslijepodne ste odradili prvi trening sa Zadrom, no ipak je nedostajala glavnina momčadi.
– Da, nedostajala je većina igrača, tako da ću imati vremena za upoznavanje svih. Ipak ima nešto više od mjesec i pol dana do početka sezone. Trener Aleksandar Petrović gaji brzu košarku, s većim naglaskom na napad, što meni odgovara. Mislim da će sve biti u redu što se toga tiče.
Sljedeća sezona je posljednja za trogodišnji ugovor za Euroligu. Kakve su šanse Zadra u utrci s Cibonom?
– Šanse za plasman u Euroligu nisu male. Svi mi igrači smo svjesni da je to osnovni cilj i svim snagama ćemo to pokušati postići. Idemo osvojiti taj ugovor.
Najviše bodova u utrci za trogodišnji ugovor je u NLB ligi. Zadar je prošle sezone u polufinalu izgubio od Hemofarma.
– Teško je bilo što govoriti uoči sezone, ali zna se da Zadar pretendira biti jedan od kandidata za visoki plasman u NLB ligi. Međutim, treba ići korak po korak, utakmicu po utakmicu. Uvijek treba razmišljati samo o prvoj sljedećoj prepreci.
Koja Vam pozicija najviše odgovara? U Splitu ste znali igrati gotovo sve pozicije.
– Najviše mi odgovara igrati na vanjskim pozicijama, iako me trener Subotić prošle sezone koristio na mnogo pozicija. No, najbitnije je da sam u igri, a manje je bitno na kojoj poziciji.
Poznajete li ostale igrače koji su došli u Zadar?
– S Ivanovim sam igrao prošle sezone u Splitu. S Rančićem sam također igrao u Splitu, i to tri sezone. Poznajem i Macuru iz Splita, sa Stipčevićem sam bio u mladoj reprezentaciji, a protiv Johnsona i Gečevskoga sam igrao dugi niz godina, tako da se može reći da se znamo. Jedino nisam imao prilike upoznati strance koji će tek doći. Svi mi profesionalci dijelimo isti kruh i znamo što nam je činiti. Uz to nas vodi odličan trener.
Bili ste već u novoj dvorani na Višnjiku. Ubuduće ćete tamo igrati pred 8.000 gledatelja, za razliku od Jazina i Gripa koje su mogle primiti puno manje posjetitelja.
– Višnjik je, bez pretjerivanja, trenutačno najbolja dvorana u Hrvatskoj. Nadam se da će što češće biti ispunjena do zadnjeg mjesta.