Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Strani novinari najbolji ambasadori Zadra

Autor: Z L

29.08.2008. 22:00
Strani novinari najbolji ambasadori Zadra


Posljednjih mjeseci, sudeći prema tekstovima koji su se pojavili u najpoznatijim svjetskim časopisima i dnevnim novinama, Zadar je uistinu postao “miljenik” stranih novinara i novinskih kuća. Među prvima je u Guardianu izašao članak o Zadru kao novom središtu “coola” u Hrvatskoj, nakon čega je u NY Timesu izašao tekst o Zadru kao o gradu koji zavodi i nakon dvije tisuće godina. U međuvremenu je naš grad posjetio i jedan od najpoznatijih irskih novinara David McWilliams, koji je o našem gradu pisao za najtiražniji irski dnevnik “Irish Independent”. Izgleda kako su najbolji “ambasadori” našeg grada upravo strani novinari koji oduševljeni ljepotama Zadra svoje impresije prenose i svojim čitateljima.
O Zadru kao novoj hrvatskoj dinamičnoj prijestolnici coola pišu i Amanda Cochrane, irska novinarka i urednica časopisa Image Interiors, te Suzy Bennett, britanska novinarka, u časopisu Sterling Magazin. Obje novinarke ugostili su i s posebnostima Zadra upoznali djelatnici Turističke zajednice grada Zadra.
– Maštate li o odmoru u gradu sa sjajnim suncem i drevnom arhitekturom, odličnim barovima i restoranima te elegantnim trgovinama, krenite u Zadar – grad s najviše događanja u Hrvatskoj, preporučuje Amanda Cochrane, urednica najutjecajnijeg irskog časopisa za interijer, dizajn, umjetnost, kulinarstvo i putovanja, Image Interiors.
Sterling Magazine u svom broju za srpanj/kolovoz 2008. svojim čitateljima predstavlja Hrvatsku kao odredište poznatih, slavnih i bogatih. U članku naslovljenom “Croatia’s A-list secrets” Suzy Bennett piše o blistavoj hrvatskoj obali Jadrana, punoj egzotičnih mjesta idealnih za skrivanje od očiju javnosti. Stoga ne čudi što su se na nju sjatili poznati i slavni, tražeći bijeg od paparazza.