Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

I neumornom Bandiću teško slijediti Lončarov tempo

Autor: Velimir Brkić

29.08.2009. 22:00
I neumornom Bandiću teško slijediti Lončarov tempo

Foto: Velimir BRKIĆ



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovog ljeta sve više vremena provodi izvan Zagreba. To se može protumačiti kao jasan početak kampanje za predsjedničke izbore ili otvaranje i te mogućnosti. Iako je u Šibeniku, Splitu, Viru, Biogradu i u drugim općinskim središtima i gradovima bio “u svojstvu” zagrebačkog gradonačelnika, neizbježno je u svakom od tih gradova i općina nekoliko sati proveo u društvu građana, pozdravljajući ih, šaleći se i rukujući se s njima.
– ‘Što se babi tilo, to se babi snilo’, pa što vam paše vi uzmite iz ove narodne uzrečice, s neizbježnim smiješkom na licu odgovorio je Bandić u Poličniku na pitanje novinara Zadarskog lista namjerava li se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske.
Dalmatinci kažu da je “liti fjakasto vrime pa po liti nije ni dobro donositi važne odluke”. Na jesen je već druga priča. U jeseni se ubiru plodovi i donose strateške odluke, govori Bandić nakon što nam je potvrdio da se uobičajeno digao ujutro rano u pet sati te je od splitskog hotela Park do Stobreča i nazad pretrčao 18 kilometara.
– Radim devet i pol godina isti posao i to kao Jezuš Kristuš, a gdje god dođem novinari me prozivaju da radim kampanju. No, za Zadarski list uvijek sam na raspolaganju, kaže Bandić koji nije zaboravio radni posjet biogradskog čelništva u Zagrebu prije 3-4 mjeseca.
Kaže da svojim putovanjima samo želi poticati zajedništvo i solidarnost s općinama, gradovima i županijama koje su pretrpjele u ratu i žive u mnogo gorim uvjetima od Zagrepčana. Također, želi poticati ravnomjerni razvitak Hrvatske u čemu Zagreb kao glavni grad ima važnu ulogu.
– Usprkos svakojutarnjem trčanju dodatno sam nabio kondiciju prateći jednog od najboljeg načelnika u Hrvatskoj, načelnika Lončara dok nam je pokazivao dio ostvarenih komunalno-infrastrukturnih projekata, šalio se s govornice u Sportskoj dvorani.
Kad mu je Lončar za prigodni dar uručio maslinovo ulje i domaće vino, Bandić se opravdao da on nije donio dar.
– Kad načelnik Lončar dođe u Zagreb, dar za njega će biti znatno teži, rekao je Bandić ne otkrivajući o čemu se radi, ujedno pozivajući KUD Carza na gostovanje u Zagreb.