Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Biograd želi viši rang

29.08.2010. 22:00
Biograd želi viši rang


U Biogradu se nakon angažmana Nina Bojmića nadaju i povratku Ivana Buovca


Nakon zatišja koje je potrajalo od 2006., odnosno osvajanja drugog mjesta u Drugoj ligi (u međuvremenu je klub bio i jednu sezonu u Trećoj ligi) iz Rukometnog kluba Biograd ovih dana stižu ambiciozne najave.
– Sljedeće sezone idemo na prvo mjesto u Drugoj ligi koje nam donosi ulazak u Prvu B ligu – jasan je bio Marin Tomić, predsjednik Biograda, koji svoj optimizam gradi na tome da klub iz kraljevskog grada ima kvalitetan domaći kadar.
I prošle sezone, u kojoj su Biograđani sa 14 pobjeda i osam poraza bili peti Drugoj ligi, pokazalo se da ovoj momčadi malo treba za pravi rezultat.
– S obzirom da radimo uglavnom s vlastitim igračkim kadrom i trenerima, očekujem da će nas biogradski Savez sportova ubaciti u višu kategoriju kad je riječ o financijama iz gradskog proračuna. Nema razloga da u tom dijelu ne budemo u rangu s nogometnom i vaterpolom, sportovima koji dobivaju 3-4 puta više novca od nas – smatra Tomić koji dodaje da su igrači Biograda amateri, a njihovi treneri dobivaju honorare ‘koje su i četiri puta manje od svojih kolega iz nogometa ili vaterpola’.
Inače, godišnje iz Gradskog proračuna Biograd već pet godina dobiva 130.000 kuna, što nije dovoljno klupske potrebe koje uključuju i mlađe kategorija te žensku ekipu.
– Osim tajnika kluba Zdenka Kvartuča i mene nitko od članova Uprave nije dao svoj angažman u proteklom razdoblju. Bez obzira na to odlučili smo ići na prvo mjesto, a ako u tome ne uspijemo, raspustit ćemo prvu momčad i aktivirati mlađi pogon, ako je to nekom u interesu – dodaje Tomić koji traži sponzore koji bi financijski pratili velike biogradske planove za sljedeću sezonu.
Biograđani se nadaju povratku Ivana Buovca, dosadašnjeg igrača Zadra, koji ovih dana pokušava riješiti angažman u drugoj njemačkoj ligi. Ne uspije li mu ta opcija izgledno je da će se Buovac vratiti u matični Biograd. Novo pojačanje Biogradu je i Nino Bojmić, nekadašnji igrač riječkih klubova Zameta i Kozale. S Buovcem i Bojmićem te Protegom i Abramovićem, koji su iz Šibenika u Biograd došli još prošle sezone, te vlastitim pogonom u klubu smatraju da imaju momčad koja može izboriti ulazak u Prvu B ligu. Tomić je najavio i da će se dva igrača 1994. godišta, ljevoruki Filip Kvartuč i vratar Mario Knežević, pridružiti prvoj momčadi.
– Nadamo se da će i tvrtka Bošana, koja je ovih dana raspisala natječaj za korištenje dvorane, uvažiti želje našeg kluba i dati nam potrebne svakodnevne termine bez koji ne možemo razmišljati o višem rangu – zaključio je Tomić.


 BEZ PEŠIĆA I VULINOVIĆA




Ove godine Biograd ostaje bez vratara Mate Pešića i Darka Vulinovića, koji odlaze na školovanje u Zagreb, te Ante Sakića i Marina Troskota, koji odlaze na školovanje u Split. Sakić i Troskot će najvjerojatnije trenirati u Krilniku, a utakmice igrati za Biograd.


 TOMISLAV ŠARIĆ NOVI TRENER


Novost je i promjena na klupi gdje je Danijela Duvnjaka, koji je protekle tri sezone bio u ulozi igrača i trenera, zamijenio Tomislav Šarić. Posljednji put Šarić je prvu momčad vodio u sezoni 2005./06. Duvnjak se sam povukao s mjesta trenera i tako se odlučio posvetiti samo igračkoj ulozi. Kad je riječ o Šariću on je do sada bio trener ženske ekipe, a radio je u Mini-Suncu.