Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Dojenje i stavovi okoline”

29.08.2010. 22:00
“Dojenje i stavovi okoline”


Majke koje ne doje osjećaju krivnju jer ih se sa svih strana zasipa pitanjima zašto i kako nisu uspjele. S druge strane, ta ista okolina na majčine prve probleme u dojenju prečesto reagira primjedbom “što mučiš sebe i dijete, daj mu bocu”, ukazuju iz “Izvora”
Udruga za obitelj i roditeljstvo “Izvor”, obavještava da od 1. rujna ponovno organiziraju grupe za potporu dojenju.
Prvi sastanak poslije ljetne stanke održat će se u srijedu, 1. rujna u 18 sati u prostorijama udruge u samostanu Sv. Frane u Zadru, a tema je “Dojenje i stavovi okoline”.
– Naše društvo deklarativno podupire dojenje. Dapače, majke koje ne doje osjećaju krivnju jer ih se sa svih strana zasipa pitanjima zašto i kako nisu uspjele. S druge strane, ta ista okolina na majčine prve probleme u dojenju prečesto reagira primjedbom “što mučiš sebe i dijete, daj mu bocu”. Dojilje se od početka susreću s negativnim primjedbama okoline o primjerice dojenju na zahtjev ili dojenju nakon prve godine života, a nerijetko se i na dojenje izvan kuće gleda kao na nešto sramotno. To su samo neki od problema s kojima se majke susreću kada je okolina u pitanju, najavili su iz udruge “Izvor” temu o kojoj će se govoriti na prvoj radionici. Na sastanku će sudionici moći razmijeniti iskustva i razgovarati o tome kako se postaviti prema primjedbama iz okoline.
Iz udruge “Izvor” pozivaju sve dojilje i trudnice, kao i sve mame koje trenutačno prolaze bilo kakav problem s dojenjem, neovisno o temi sastanka.