Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mršić: Polušpica mi najbolje odgovara

29.08.2010. 22:00
Mršić: Polušpica mi najbolje odgovara


To je moja prirodna pozicija i tu se snalazim kao riba u vodi – kazat će Mršić


Drugi ovosezonski trobod donio je veliko olakšanje na Stanovima koje su još uvijek teško osvojivi bastion za sve Zadrove goste. Doduše, odigrane su tek tri utakmice, pali su Karlovac i Zagreb dok je Cibalija uspjela odnijeti bod. Najslađa je ipak ova posljednja u kojoj je maestralno odigrao Antonio Mršić. Asistencija za drugi gol Bilavera i sudjelovanje kod prvog pogotka Šare bio je tek dijelić svega dobroga što je Mršić priredio Zagrebašima u subotu.
– Ponovili smo igru koju smo pružili protiv Karlovca. Čak smo bili kompaktniji i konkretniji s više prilika. Otvaranje utakmice je bilo presudno. U tim početnim minutama smo odmah krenuli okomito prema Zagrebovom golu i brzo se isplatilo.
Iz jednog kornera s desne strane kojeg ste izveli odlično se snašao mladi Šare te donio mir pred nastavak utakmice.
– Imali smo inicijativu, stvarali prilike i uspjeli smo zabiti u ranoj fazi što je definitivno olakšalo igru u nastavku. Izuzetno mi je drago zbog Šare koji je zabio svoj prvijenac te se pokazao odličnim u cijeloj utakmici. Koliko mi je drago zbog Šare tako mi je još draže zbog Biloga (Bilavera op.a) koji je dokazao da je važan igrač u našoj momčadi i stvarno je njegov učinak protiv Zagreba bio na visokoj razini.
Unatoč lijepom vodstvu od 2:0, opet su navijači morali strepiti do kraja utakmice za pobjedu.
– Nismo u drugom dijelu imali potrebe baciti se na glavu prema njihovom golu. Imali smo dva gola prednosti te smo se svjesno povukli i ubadali iz kontranapada. Imali smo nekoliko vrlo izglednih prilika koje nismo uspjeli realizirati. Taj gol koji smo primili 10 minuta prije kraja ipak nije ugrozio naša tri boda, jer poslije toga Zagreb nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.
Polušpica koju vam je namijenio trener Zebić bila je pun pogodak, barem u ovoj utakmici.
– To je moja prirodna pozicija i tu se snalazim kao riba u vodi. Nadam se da ću u nastavku sezone dobijati više priliku na toj poziciji nego na lijevom boku kojeg igram više iz nužde.
A tko će na lijevi bok, ako ćete vi iza napadača.
– Mislim da je Šare pokazao kako se može osloniti na njega. Igra dobro u oba pravca, a i zna zabiti gol što je dobro pokazao u ovoj utakmici.
Slijedi desetodnevna stanka, a onda vas nastavak prvoligaške karavane vodi u goste Lokomotivi.
– Dobrao će nam doći ova stanka. Taman da se uspijemo oporaviti i povratiti u najjači sastav. Imamo dosta ozlijeđenih igrača koji bi se do lokomotive trebali oporaviti, a onda će biti puno lakše. Treba pokušati ovu pobjedu naplatiti s barem bodom s gostovanja iako Lokomotiva nije momčad protiv koje bi bilo suludo reći da idemo po pobjedu – zaključio je Mršić.


 BOČNI IGRAČI PRESUDILI




Kod tog Bilaverovog zgoditka, većinu posla ste obavili upravo vi. Prodor po sredini i nesebično posluživanje natrčavajućeg Bilavera koji je nemilosrdnom egzekucijom matirao Višića.
– Bila je to prava akcija u tri poteza. Begonja je napravio odličan posao izbacivši pola Zagrebovih igrača odličnom loptom na drugu stranu terena odakle sam uspio dovući se do njihovog šesnaesterca i prirodno je bilo da lopta ide Bilaveru koji je dolazio iz drugog plana. On je pak uspio prevariti gostujućeg vratara koji je mislio da će lopta ići na drugu stativu, no njegovu žalost Bili je neobranjivo rasparao njegovu mrežu. Eto, pokazalo se da su na kraju odlučili bočni igrači i to je sigurno pokazatelj određene kvalitete koju posjeduje ova mlada momčad.