Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Objesio se Jure Gotovac, bivši viceguverner HNB-a

29.08.2010. 22:00
Objesio se Jure Gotovac, bivši viceguverner HNB-a


Jure Gotovac (66), objesio se na šumskom predjelu Medvednice, a njegovo je tijelo u petak poslijepodne pronašla žena koja je šetala zagrebačkom gorom
Otac Ivana i Ante Gotovca, Jure (66), objesio se na šumskom predjelu Medvednice, a njegovo je tijelo u petak poslijepodne pronašla žena koja je šetala zagrebačkom gorom.
Njegova supruga Imelda Erceg-Gotovac nestanak svog muža prijavila je još u utorak. Nije ga vidjela od jutra tog dana, a kako nije javio gdje je otišao, sve je prijavila policiji. Od tada traje potraga za njim, a sve se razjasnilo u petak poslijepodne kada je jedna prolaznica iz šume na Medvednici telefonom dojavila o obješenom lešu. Očevidom se potvrdilo da se radi o Juri Gotovcu, a kako iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, povod za suicid se ne zna. prema riječima njemu bliskih osoba, ne može se kazati čak niti da je odavao nagovještaje ovakve tragedije.
Jure Gotovac inače je nekadašnji viceguverner Narodne banke Hrvatske, a posljednjih par godina otkako je otišao u mirovinu nije bio medijski zapažen. No, zato su njegova dva sina punila novinske stranice. Ante je najprije bio zanimljiv zbog braka sa Simonom, a na kraju je sudjelovao u raznim tv-emisijama. Nakon razvoda od Simone upao je u novčane probleme, na koje su se nadovezale i neke kaznene prijave. Njegov brat Ivan jedan je od uhićenika u aferi “Maestro”, i to u vrijeme dok je bio potpredsjednik Fonda za privatizaciju. Iako je prvo bio oslobođen optužbi, Vrhovni sud je postupak vratio na početak.