Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Publika plesala sirtaki

29.08.2010. 22:00
Publika plesala sirtaki


Na poziv naših prijatelja gostovali smo u Grčkoj gdje su nam pokazali svoje more i bili dobri domaćini, stoga je došlo do uzvratnog gostovanja. Kako ja već dugi niz godina ljetujem u Povljani dogovorili smo nastupe u Povljani i Pagu. Jako nam je drago što su naši kolege iz Grčke došli na Pag i svojim nastupom otkrili svu ljepotu nošnje i plesa
U organizaciji gradske Turističke zajednice na Trgu Petra Krešimira IV. u Pagu nastupio je folklorni ansambl “Megas Aleksandros” iz Grčke.
Pedesetak folklorista u grčkoj narodnoj nošnji, a uz pratnju glazbara na gitari, bubnjevima i harmonici, otplesalo je nekoliko grčkih plesova, te su otpjevali niz tradicionalnih pučkih pjesama svog kraja.
Veseli Grci doslovno su podigli na noge mnogobrojnu publiku plešući tradicionalni ples sirtaki, te u kolo poveli na desetke gostiju koji su s oduševljenjem učili korake ovog plesa.
Ovaj folklorni događaj popratilo je više stotina ljudi koji su goste iz Grčke nagradili velikim pljeskom i ovacijama, a nakon njihova nastupa lijepe Grkinje pozirale se pred mnoštvom fotoaparata.
Naime, folklorni ansambl “Megas Aleksandros” iz Grčke već godinama ima prijateljsku suradnju s KUD-om “Prepuštovec” iz Zagreba, te uzvraćaju gostovanja. Josip Lopar, predsjednik KUD-a “Prepuštovec” otkrio je kako je suradnja ovih dvaju KUD-ova započela preko jednog njihovog člana koji je studirao u Hrvatskoj.
– Na poziv naših prijatelja gostovali smo u Grčkoj gdje su nam pokazali svoje more i bili dobri domaćini, stoga je došlo do uzvratnog gostovanja. Kako ja već dugi niz godina ljetujem u Povljani dogovorili smo nastupe u Povljani i Pagu. Jako nam je drago što su naši kolege iz Grčke došli na Pag i svojim nastupom otkrili svu ljepotu nošnje i plesa, a posebno nas raduje i mnogobrojna publika koja je velikim pljeskom ispratila Grke, istaknuo je Lopar. Dan prije gostovanja u Pagu, grčki folkloristi imali su spektakularni nastup u Povljani.