Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Santini: Dva brza pogotka su nam uvelike olakšala posao

29.08.2010. 22:00
Santini: Dva brza pogotka su nam uvelike olakšala posao


Najviše sam zahvalan Bogu kojemu posvećujem ovu pobjedu. Molio sam se za ovu utakmicu i na kraju je sve dobro ispalo. Dva brza pogotka su nam uvelike olakšala posao nakon čega smo do završnice čuvali vodstvo – kazao je Santini
Nogometaši Zadra priželjkivali su tri boda protiv Zagreba, premda su bili svjesni da to neće biti nimalo lako ostvariti jer je Zagreb prije ove utakmice držao vrh ljestvice, zajedno s Rijekom i Hajdukom. No, odličnim otvaranjem utakmice i ranim pogotkom Perice Šare Zadar je krenuo prema pobjedi. Josip Bilaver je 20-tak minuta nakon Šare postigao drugi Zadrov pogodak čime je trasirao put prema drugoj pobjedi ove sezone.
– Zasluženo smo pobijedili. Ušli smo agresivno u utakmicu i željeli smo što prije postići pogodak. Srećom, postigli smo čak dva u prvom poluvremenu i uspjeli zadržati vodstvo do kraja utakmice. Zasluženo smo pobijedili – kratko je nakon utakmice prozborio vratar Antonio Ježina.
Santini je jako zadovoljan ostvarenom pobjedom.
– Jako sam zadovoljan ostvarenom pobjedom. Dogovorili smo se da ćemo ući borbeno u utakmicu i ostaviti dušu na terenu. Srećom, Bog nas je za to nagradio. Najviše sam zahvalan Bogu kojemu posvećujem ovu pobjedu. Molio sam se za ovu utakmicu i na kraju je sve dobro ispalo. Dva brza pogotka su nam uvelike olakšala posao nakon čega smo do završnice čuvali vodstvo, iako nas je malo iznenadio pogodak Zagreba u 82. minuti.
U sljedećem kolu, nakon reprezentativne stanke, Zadrane očekuje nezgodno gostovanje protiv Lokomotive.
– Imamo dovoljno vremena za odmor i spremanje za Lokomotivu. Prošle sezone smo dobro igrali protiv Lokomotive u Zagrebu. Vjerujem da možemo ponovno pružiti dobru igru – kazao je Santini.
Zagrebaši su, očekivano, bili razočarani porazom. Među prvima je stadion na Stanovima napustio napadač Ivan Krstanović.
– Zadar nam je čvrstom igrom nanio prvi poraz. U drugom poluvremenu smo imali dosta izglednih prigoda koje nismo iskoristili. Premda smo znali da će biti teška utakmica, željeli smo osvojiti bodove. No, u tome, nažalost, nismo uspjeli. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi – kratko je kazao Krstanović.
Nakon Krstanovića, pred novinare je stao Mario Tokić koji se požalio na preoštru igru Zadra.
– Zadar je svoje prve dvije poluprigode realizirao i postigao dva pogotka. Mi smo pri rezultatu 1-0 imali prigodu za izjednačenje koju nismo iskoristili. Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta slabo za razliku od drugoga u kojem smo se popravili. U nastavku smo imali puno više prigoda nego Zadar, ali nismo ih uspjeli iskoristiti – rekao je Mario Tokić te se potom potužio na oštru igru Zadra.
– Smatram da preoštra igra Zadra nije bila adekvatno sankcionirana. No, u svakom slučaju mi snosimo krivicu za ovaj poraz – kazao je Tokić.