Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Umjesto “Latice” restoran ili vila

29.08.2010. 22:00
Umjesto “Latice” restoran ili vila


Imamo neke planove kako najbolje iskoristiti taj prostor, ali oni još uvijek nisu konkretni. Svi planovi su još na razini ideja i razgovora. Neki od planova, koji bi se mogli realizirati su otvaranje luksuznog restorana koji bi bio u službi hotela Kolovare, ali bi bio i otvorenog tipa. Druga ideja je da se ta zgrada uredi kao luksuzna vila s nekoliko apartmana, rekao je Leo Pavić
Dječji vrtić za djecu s teškoćama u razvoju “Latica” dugi niz godina bavi se odgojem, naobrazbom i rehabilitacijom djece s motoričkim oštećenjima, intelektualnim deficitom, senzorskim oštećenjima, poremećajima govorno-jezične komunikacije, poremećajima osobnosti i višestrukim teškoćama. Ovaj vrlo zahtjevan posao obavljaju u prostorijama starije zgrade na Kolovarama, koja nije prikladna za njihove potrebe. Zbog nedovoljno adekvatnog prostora za rad i djelatnici vrtića, ali i djeca te njihovi roditelji s veseljem iščekuju otvaranje centra Mocire i preseljenje vrtića u nove prostorije.
– Mi smo veoma sretni zbog budućeg preseljenja i iščekujemo ulazak u novi Centar Mocire. Službenu informaciju kada će to biti nemamo, ali preseljenje će nam omogućiti da radimo u jednoj smjeni, odnosno ujutro kada su djeca najaktivnija, kazala je Vesna Penjalov, ravnateljica Dječjeg vrtića “Latica”. Dodala je kako su oni spremni preseliti vrtić u nove prostorije čim to bude moguće.
Nakon što dječji vrtić “Latica” preseli u nove, njihove stare prostorije će neko vrijeme ostati prazne. Ovaj prostor na vrlo atraktivnoj lokaciji, samo nekoliko metara od plaže Kolovare u vlasništvu je tvrtke Hoteli Zadar, u čijem se sklopu nalazi i obližnji hotel Kolovare. Površina zgrade, u kojoj se trenutačno nalazi vrtić, prostire se na 267 četvornih metara, dok se vanjski prostor rasprostire na 600 četvornih metara.
U Upravi Hotela Zadar, u čijem je vlasništvu taj prostor, već su razgovarali o tome kako najbolje iskorititi taj prostor.
– Imamo neke planove kako najbolje iskorititi taj prostor, ali oni još uvijek nisu konkretni. Svi planovi su još na razini ideja i razgovora. Neki od planova, koji bi se mogli realizirati su, naprimjer, otvaranje luksuznog restorana koji bi bio u službi hotela Kolovare, ali bi bio i otvorenog tipa. Druga ideja o kojoj su razmišljali je da se ta zgrada uredi kao luksuzna vila s nekoliko apartmana, rekao je Leo Pavić, tehnički direktor Hotela Zadar istaknuvši kako još uvijek nemaju konkretnih planova o uređenju.