Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Imamo još dosta prostora za napredak

29.08.2011. 22:00
Imamo još dosta prostora za napredak


Za sada sve ide prema planu, ali pred nama je još puno rada. Ostali smo bez dosta kvalitetnih igrača, koji su bili nositelji naše igre prošle sezone. Sada krećemo sve iz početka – kazao je Plantak


Košarkaši Borik-Puntamike  pobijedili su i u  drugoj pripremnoj  utakmici pred početak nove  sezone. Nakon uvjerljive  pobjede protiv A-2 ligaša Trogira, slavili su i u Rijeci protiv  momčadi Kvarnera, koja će  im biti konkurent u A-1 ligi.  Ipak, Neven Plantak, trener  Puntamičana, odmah je istaknuo:
– Prije svega moram naglasiti da oni još nisu formirali momčad. Nedostaju  im još najmanje tri kvalitetna  seniorska igrača, tako da su,  osim dvojice ili trojice, sve  ostalo bili drugoligaški igrači.  Prema tome, naša pobjeda u  ovom trenutku nije pravo  mjerilo onoga što možemo  očekivati u prvenstvu.
Ozljeda Blaževića
Pored toga, kakav je dojam  ostavila vaša momčad?
– Što se tiče pristupa, zadovoljan sam, međutim,  očito je da imamo dosta novih igrača i još moramo mnogo raditi na tehničko-taktičkom dijelu. Tu imamo još  dosta prostora za napredak.
Najveći problem u ovom  trenutku Plantaku predstavlja ozljeda jednog od dvojice  organizatora igre.
– Brine me ozljeda leđa Nikole Blaževića, jer su nam, uz  njega i Marija Pešuta, rezervni playmakeri igrači  zaštićenog godišta, dakle vrlo  neiskusni pa bi nam to moglo  predstavljati problem. Nadam se da će to potrajati samo nekoliko dana i da će se  uskoro vratiti treninzima s  ostatkom momčadi.
Kada ćete definitivno  kompletirati roster?
– Nedostaje nam još jedan  vanjski igrač i to moramo riješiti tijekom ovog tjedna. Petar Marić ima nekih problema  s ozljedom. Ako mu kontrolni pregled prođe u redu, nadam se da će nam se on priključiti i time bismo kompletirali  sastav za nadolazeću sezonu.
Što bezbolniji  ostanak
Sve u svemu, u  Boriku su zadovoljni dosadašnjim dijelom  od gotovo mjesec  dana priprema.
– Za sada sve  ide prema planu,  ali pred nama je  još puno rada.  Ostali smo bez  dosta kvalitetnih igrača, koji  su bili nositelji naše igre  prošle sezone. Sada krećemo  sve iz početka. Kvalitativno  smo sigurno na nižem nivou,  no ukoliko ne budemo imali  problema s ozljedama, nadam se da bi to moglo dobro  izgledati.
Borik će danas, bez  Blaževića, Marića i Marina  Grabovca, koji ima upalu grla, gostovati kod Alkara u  Sinju, što je do sada najozbiljnija provjera.
– Oni su izgubili neke  igrače, no odmah su doveli  druge i mislim da će po kvaliteti biti na razini od prošle  sezone. To će biti pravi test za  nas. Žao mi je što nismo kompletni pa da vidimo u kojem  smo trenutačno stanju. No, u  pripremnim utakmicama rezultat nije u prvom planu.  Mnogo je važnije da vidim  kako neke taktičke postavke,  koje radimo na treninzima,  funkcioniraju u igri.
Kada je riječ o novoj sezoni  A-1 lige, Plantak situaciju vidi ovako.
– Liga je mnogo kvalitetnija  nego prošle sezone. Ima šest  momčadi koje su u gornjem  domu, a nas preostalih pet se  trebamo što bolje pripremiti i  boriti za ostanak u ligi. Nadam se da ćemo mi to što  bezbolnije proći – za kraj će  trener Borika.


KVARNER 2011 – BORIK-PUNTAMIKA 69:85




(13:16, 20:34, 20:16, 16:19)
BORIK-PUNTAMIKA: Mičić,  Mrkić 10, Segarić, Čakarun 10,  Banić 13, Pešut 8, Blažević 3,  Marin, Vidaković 10, Jurjević 6,  Grabovac 10, Šarlija 15.


Danas s Alkarom


Večeras će Puntamičani u Sinju  protiv Alkara odigrati treću pripremnu utakmicu ove sezone. Nakon  toga, u petak i subotu će u Poreču  odigrati dva susreta protiv ruskih  prvoligaša, potom 10. rujna s nekim  od lokalnih A-2 ligaša, zatim još po  dvaput s ruskim momčadima (15. i  21. rujna) i Čapljinom (17. i 28.  rujna) te u međuvremenu, 24. rujna,  još jednu utakmicu.