Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sol apsolutni pobjednik Makarske

29.08.2011. 22:00
Sol apsolutni  pobjednik Makarske


Izboriti se za nagradu u društvu Fortice, Kaše, Kumpanja, stvarno nam je veliko zadovoljstvo, kazao je Branko Barbir


Osvojivši najviše ocjene stručnog žirija, ali i publike, paška klapa Sol postala je apsolutni pobjednik 7. festivala klapa uz mandoline i gitare održanog ovog vikenda u Makarskoj.
Omiljena klapa otoka Paga, ali i šire, na makarskoj Ljetnoj pozornici nastupila je s dvije skladbe, “Teštament” i “Mediteraneo”. Iako je bila jedan od glavnih favorita, osvajanje jednog ovakvog priznanja njezinim članovima svakako je velika čast.
– U Makarskoj je bilo kvalitetnih klapa, šibenska Fortica, dubrovačka Kaše, Kumpanji s Korčule… Izboriti se za nagradu u takvom društvu bilo nam je stvarno zadovoljstvo, posebno za nagradu publike koja nas je ovom prilikom slušala prvi put, kazao je Branko Barbir.
Kada su u pitanju festivali, ovo ljeto je za klapu Sol bilo prilično radno. Na Melodijama Istre i Kvarnera osvojili su drugu nagradu Publike za pjesmu “Mediteraneo”, nastupili su i u polufinalnoj večeri Splitskog festivala, dok su na Festivalu mandolina i gitara u Opatiji osvojili treću nagradu publike te treću nagradu žirija.
Makarski Festival klapa uz mandoline i gitare, inače je jedini festival klapa u Hrvatskoj koji koristi instrumentalnu pratnju. U kratko vrijeme održavanja festival se pod vodstvom Vedrana Buble oblikovao se u značajno klapske događanje pa su ga tako i ove godine pohađale klape iz svih krajeva Hrvatske.