Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Monoplay u Kazalištu lutaka

Autor: Z L

29.08.2012. 22:00
Monoplay u Kazalištu lutaka


U Zadru će se 2. i 3. rujna u novoj dvorani Kazališta lutaka Zadar s početkom u 21 sat, održati Monoplay – festival sola, koji okuplja umjetnike iz Hrvatske s područja suvremenog plesa.
Ovaj jedini festival plesnog sola u Hrvatskoj nastao je 2009. u sklopu projekta Artikultura kao inicijativa Zadarskog plesnog ansambla u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za školovanje mladih plesača van Hrvatske. Festival uz decentralizaciju plesne scene u Hrvatskoj također ocrtava vitalnost i razvoj zadarske plesne scene i služi kao most suradnje unutar hrvatske i međunarodne plesne zajednice.
Ove godine kroz dva dana festivala predstavlja se 12 plesača. Prvi dan je rezerviran za goste iz Zagreba Enu Ban, Irenu Tomašić i Vesnu Rohaček, te za cjelovečernju predstavu iz Pule Roberta, Roberta autora Roberte Milevoj i Matije Debeljuha. Drugi dan biti će prikazan presjek zadarske nezavisne plesne scene kojim se realno odražava potencijal lokalne zajednice, koji je nedvojbeno, ogroman. Nastupit će: Josipa Štulić, Stošija Zrinski, Iva Burčul, Lucija Mikas, Tea Kulaš, Nikolina Dolfić, Matea Bilosnić i Sanja Petrovski.