"Sonja i bik" i "Amour"

Slika korisnika admin
Amour

Mlada Zagrepčanka Sonja, vegetarijanka i zagrižena aktivistica, ogorčena je protivnica borbi bikova u Dalmatinskoj zagori, što iritira tamošnje stanovnike koji zaključe da se Sonja, bez obzira na silnu i deklariranu ljubav prema životinjama, ne bi usudila stati pred bika. Padnu oklade, a izazov Sonji nosi Ante, poznat po svojoj moći uvjeravanja.

Što se dalje dogodi u okršaju Sonje i bika, ili Sonje i Ante, možemo pogledati večeras na Forumu u 21 sat, u sklopu glavnog programa ovogodišnjeg 3. Avvantura Festival Filmforum Zadar. U glavnim ulogama filma "Sonja i bik" kojeg je hrvatska publika izuzetno dobro prihvatila, su Judita Franković i Goran Bogdan. Ovaj film redateljice Vlatke Vorkapić, scenaristice i redateljice niza nagrađivanih dokumentaraca i serija, na ovogodišnjem pulskom festivalu, nagrađen je najbolji scenarij, a "Sonja i bik" ovjenčan je još i nagradama za najbolju glazbu i kostimografiju.

Drugi film večeri jest "Amour" u režiji Michaela Hanekea, dobitnik ovogodišnje Zlatne palme u Cannesu. Ova filmska priča na vrlo emotivan način propituje ljubav među osamdesetogodišnjacima. Smještena je u jedan pariški stan i govori o zaljubljenom i pažljivom mužu koji njeguje umiruću suprugu. Stariji par glume Jean-Louis Trintignant (81) i Emmanuelle Riva (85). Georges i Anne, u 80-im su godinama. Intelektualci su i umirovljeni profesori glazbe. Njihova kći, također glazbenica, s obitelji živi u inozemstvu. Jednog dana Anne doživi moždani udar i ostaje djelomice paralizirana. Njihova ljubav nikad nije bila na većoj i težoj kušnji.

Projekcija počinje u 23.00 sata.

Raspored projekcija

Forum:

20.45: "She", 20 minuta

21.00: "Sonja i bik", 103 minute

22.45: "Horizon", 16 minuta

23.00: "Amour", 125 minuta

Poljana Šime Budinića (1st and 2nd Film):

20.45: "Fear of Falling", 90 minuta

22.45: "Red Hearth", 78 minuta

Trg pet bunara (Program "Klasici na Jadranu - Antonioni i Tati)

21.00: "Il deserto rosso", 117 minuta

23.00: "Parade", 84 minute

Arsenal (masterclass program):

10.00: Maja Peterlić - Presentacija HFS knjiga

11.00: Okrugli stol: Status žena u filmskoj industriji

Biograd na Moru (Program "Feelgood")

21.00: "TED", komedija

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno