Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U novu pedagošku godinu bez vrtića na Bokanjcu

Autor: Teuta Babajko Jamičić

29.08.2012. 22:00
U novu pedagošku godinu bez vrtića na Bokanjcu

Foto: Vedran SITNICA



Roditelji koji djecu od siječnja svakodnevno razvoze u vrtić “Vruljicu” tu praksu morat će nastaviti najmanje do kraja godine
Iako je bilo najavljeno da će radovi na  proširenju Dječjeg vrtića  “Bokanjac”, koji pripada “Radosti” biti završeni do početka nove pedagoške godine,  rokovi su ovaj put prolongirani za prosinac, točnije  kraj kaledarske godine.  Zbog čega su u ovom slučaju  probijeni rokovi teško je  konkretno reći, no čini se da  su izvođaču radova ovoga  puta opravdanje velike  vrućine po kojima betoniranje nije moguće. Osim toga, kako kaže Joso Nekić,  pročelnik Upravnog odjela  za odgoj i školstvo,  proširenje vrtića Bokanjac  zahtjevan je i opsežan posao,  koji se ne može napraviti  preko noći.
Radovi na proširenju  Dječjeg vrtića Bokanjac krenuli su početkom ove godine. Izvodi ih zadarska  građevinska tvrtka Ploter.  Prema tadašnjim najavama,  vrtić je trebao biti spreman  za novu pedagošku godinu.  Iako su dovršenje Bokanjca s  nestrpljenjem očekivali roditelji koji djecu od siječnja  svakodnevno razvoze u vrtić  Vruljicu, tu praksu morat će  nastaviti i tijekom sljedećih  mjeseci. 
– Postojeće prostorije, koje  su pretijesne u odnosu na  broj djece koja se godišnje  prijave za upis, nadograđuju  se s dva nova dnevna boravka kojima će se riješiti  problem tzv. jasličke skupine, djece u dobi od prve do  treće godine, kaže Nekić, te  pojašnjava da će 40 djece  vrtićke dobi i dalje ostati u  “Vruljici”, a 30 novoupisanih  mališana za jaslice bit će  smješteno u Dječjem vrtiću  Višnjik.
Olakotna okolnost  proširenja “Bokanjca” jest  što je parcela na kojoj se vrtić  nalazi dovoljno velika za  ovakav građevinski zahvat, a  da se time ne umanji prostor  dvorišta namijenjenog za  igru i zabavu djece. Kako  novi državni pedagoški standardi nalažu da se smanji  broj djece po skupinama i  time poboljša kvaliteta rada,  “Bokanjcu” će dodatne dvije  prostorije omogućiti rad sa  četiri skupine djece.