Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Već oštećen estrih i pločice bazenske školjke!

Autor: Ivana Burica

29.08.2012. 22:00
Već oštećen estrih i pločice bazenske školjke!

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Prilikom punjenja dubljeg dijela bazena čija je zapremnina oko 500 kubika u trenutku prelijevanja vode u drugi, plići dio bazenske školjke, došlo je do podizanja estriha i pločica na površini od oko 30 četvornih metara, govori direktor Športskog centra Višnjik Dino Bailo


Umjesto kako je uobičajeno početkom rujna, veliki bazen na Višnjiku ove će se godine nakon jednomjesečne ljetne stanke, i to ako sve bude išlo prema planu, otvoriti tek početkom listopada. Razlog su tehničke poteškoće uočene u ponedjeljak ujutro prilikom punjenja ovog tek tri godine starog bazena.
– Prilikom punjenja dubljeg dijela bazena čija je zapremnina oko 500 kubika u trenutku prelijevanja vode u drugi, plići dio bazenske školjke, došlo je do podizanja estriha i pločica na površini od oko 30 četvornih metara, govori direktor Športskog centra Višnjik Dino Bailo.
Estrih je, pojašnjava Bailo, podloga između betonskih ploča bazena i keramičkih pločica.
O svemu su jučer dopisom obaviješteni nadzor, glavni izvođač, projektant i sudski vještak. Riječ je o IGH, Industrogradnji d.d. i Marina projektu d.o.o. u vlasništvu poznatog arhitekta Nikole Bašića.
Sudski vještak obaviješten je zbog već ranije pokrenutog sudskog spora s glavnim izvođačem Industrogradnjom d.d. Na pitanje je li do oštećenja došlo zbog pogreške u projektiranju ili izvođenju radova i očekuje li da će troškove sanacije pokriti izvođač i projektant, Dino Bailo odgovara da je sada prioritet sanirati kvar.
– Mi nemamo vremena čekati te u sanaciju idemo čim dobijemo troškovnik i projekt. Tražit ćemo od nadzora da to napravi. Sama sanacija ne iziskuje puno vremena, ali cijeli proces koji uključuje rješavanje procedure, same radove te punjene bazena računamo da će potrajati oko mjesec dana, govori Bailo koji navodi da će sam odvoz i skidanje materijala te postavljanje hidroizolacije i keramike biti utrošeno svega nekoliko dana.
– Sama sanacija i ne iziskuje previše vremena, ali zato sušenje traje petnaestak dana, a punjenje bazena vodom još tjedan dana. Naime, voda kojom se puni bazen ne dolazi izravno iz gradskog vodovoda već se ona najprije usisava, a zatim prolazi kroz proces omekšavanja, kazuje direktor ŠC Višnjik.
Sreća u nesreći je, dodaje, što se oštećenja nije dogodilo usred zime.
– Sigurno je da će i ovako klubovi na neki način biti zakinuti. No još je lijepo vrijeme pa će se dio treninga sigurno moći odraditi na otvorenom bazenu, a 10. rujna se za korisnike otvara i mali bazen, kazao je Bailo, najavivši da će uskoro biti donesen i raspored termina korištenja malog bazena.