Za proširenje škole i općinske zgrade u Poličniku 3,1 milijun kuna

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Centar općinskog središta Poličnik je za ne prepoznati, puno je građevinaca, građevinskih skela, dizalica, kamiona. U tijeku su radovi na dogradnji školske zgrade Osnovne škole Poličnik i sveobuhvatnoj dogradnji općinske zgrade. Ukupna investicija iznosi nešto manje od 3,1 milijun kuna, prva faza dogradnje škole teška je 1,7 milijuna kuna, a dogradnja općinske zgrade 1,4 milijuna kuna.

- Dogradnju školske zgrade zajedno financiraju Zadarska županija i Općina Poličnik u omjeru 68 prema 32 posto, dok se dogradnja općinske zgrade financira vlastitim sredstvima, kazao je Davor Lončar, načelnik Poličnika.

Dok je većina gradova i općina, kao i država, u stalnom strahu od nedovoljnog punjenja proračuna i strmoglavih proračunskih padova, Poličnik je posve suprotan primjer.

- Realizacija projekta dogradnje škole izvršit će se u dvije faze. U sklopu prve faze izvode se grubi građevinski radovi, a u sklopu druge predviđena je ugradnja stolarije, postavljanje zidnih i podnih obloga te opremanje namještajem, objašnjava Lončar istaknuvši pritom zadovoljstvo projektom u kojem se jasno vidi odlična suradnja lokalne zajednice, škole i Županije.

Kako škola u Poličniku ima osam učionica nastava se odvija u dvije smjene, osam razreda predmetne nastave u prijepodnevnoj, a četiri razreda razredne nastave u poslijepodnevnoj smjeni.

U dogradnju škole se išlo kako bi se stekli uvjeti za organiziranje nastave u jednoj smjeni, a kako nalaže Državni pedagoški standard osnovnoškolskog sustava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno