U Poličniku euforičan doček hrvatske predsjednice

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

"Predsjednice Bog vam dao zdravlja, Poličnik vas od srca pozdravlja...", riječi su pjesme s kojom su razdragani žitelji Poličnika jučer točno u podne dočekali predsjednicu RH Kolindu Grabar- Kitarović. Zajedno su pjevali KUD Carza, klapa Koporan i nazočno mnoštvo.

Predsjednica je u Poličniku dočekana kao kraljica. Pritom nije skrivala vidno zadovoljstvo i emocije zbog veličanstvenog dočeka na trgu ispred crkve sv. Nikole, odmah nakon svete mise.

- Hvala svima na ovako toplom i srdačnom dočeku, zahvaljivala se predsjednica, koja se usprkos osiguranju dugo kroz veliku gužvu probijala do mjesta s mikrofonima.

Predsjednica je u Poličnik došla na dan kada ta općina slavi svoj dan  i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja. U pratnji župana Stipe Zrilića, njegova zamjenika Božidara Longina i načelnika Poličnika Davora Lončara prethodno je u Poslovnoj zoni Grabi obišla pogone za preradu ribe Teši tunolov i Mišlov.

- Drago mi je što sam danas mogla vidjeti poslovnu zonu i vidjeti kako tvrtke ovdje posluju, kazala je Grabar- Kitarović.

Zvijezda među običnim Poličancima

Pritom je istaknula kako joj je posebno drago što su gospodarstvenici pohvalili lokalnu samoupravu i načelnika koji se trude pomoći gospodarstvu.

- A to je jedini način za otvaranje novih radnih mjesta, za rast zaposlenosti i za ostanak mladih ljudi, ne samo ovdje u Poličniku, nego i u cijeloj našoj Hrvatskoj, i to je ključ napretka, poručila je hrvatska predsjednica.

Gužva oko Grabar- Kitarović bila je neopisiva, zbog čega se veliki broj osiguravatelja u civilu jednostavno hvatao za glavu. Djeca iz vrtića, škole, nogometnog kluba, KUD-a Carza i drugi jedva da su uspjela uručiti bukete cvijeća i slikati se za uspomenu. Predsjednica je iskazala veliko strpljenje, uživala je u druženju. S obzirom da nije davala izjave za medije, nije se se moglo doznati je li druženje s građanima uzrok posjeta  ili je u pitanju predizborna kampanja.

- Obilježavanje blagdana glavosjeka sv. Ivana Krstitelja obol je tradiciji duhovnog nasljeđa. Najbolje što imamo, gostoljubivost, prijateljstvo i poštovanje imaju za ovoga blagdana svoju osobitu vrijednost i težinu, poručio je načelnik Općine.

Predsjednica je u Poslovnoj zoni Grabi posjetila tvrtku za preradu ribe Mišlov koja zapošljava 40-ak ljudi, od čega ih većina radiu proizvodnji. Posjeduju još tri broda za ulov ribe, na kojima radi 27 zaposlenika. Obišla je i novosagrađenu zgradu tvrtke Teši tunolov  vrijednu 24 milijuna kuna.

- Suvremeni riblji pogon zaposlio je 50 novih djelatnika, rekao je domaćin Milivoj Jošić, koji je predsjednicu Kolindu dočekao i proveo kroz pogone zajedno sa članom Uprave Mladenom Kolegom.

U zonama radi više od 1.100 ljudi

U zonama Murvica i Grabi Poličnik svoje poslovne zgrade su u posljednju godinu dana podigli još Obrt Zubčić, Alulaci i HAK.

- Uloženo je 105 milijuna kuna, a otvoreno čak oko 100 novih radnih mjesta, obznanio je Davor Lončar, dodajući kako je u zoni Murvica jug u tijeku izgradnja poslovne zgrade Frigo iz Zagreba, gdje će zaposlenje naći 15 novih djelatnika.

Pritom ističe kako se nekada iz Poličnika svakodnevno odlazilo na posao u Zadar, a sada samo u Poslovnoj zoni Grabi radi oko 500 ljudi.

 - Kada pribrojimo i zaposlene u zoni Murvica jug, radi se preko 1100 ljudi, ponosno ističe načelnik.

Slavlje je počelo procesijom s kipom sv. Ivana Krstitelja, kojem je puk nakon mise iskazao zavjet. Svetu misu je predvodio mons. dr. Pavao Kero, koji je u nedjelju navečer u crkvi Srca Isusova u Dračevcu Ninskom proslavio 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. Općina Poličnik mu se odužila dodijelivši mu svoj grb.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno