Božavljani zaprijetili kako će "Silbi" presjeći cime

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Iz nedjelje u nedjelju na katamaranu nema mjesta
Autor: 
Tu nedjeljnu liniju za Božavu u startu bukiraju online uplatama izletnici s kopna koji pohrle uživati i izležavati se na Saharunu i drugim poznatim prirodnim plažama na sjeverozapadu ovog otoka

 Jadrolinijin katamaran Silba i ovu nedjelju u Božavi nije mogao ukrcati brojne putnike koji su toga popodneva trebali putovati na povratnoj brzobrodskoj pruzi iz toga dugootočnog pristaništa za Zadar. Da toliki putnici za grad ostaju na božavskoj rivi bez druge mogućnosti prijevoza učestala je pojava vikendom a pogotovo nedjeljom već od početka ljetne sezone na što su Božavljani i žitelji sjeverozapadnog dijela otoka postali ozlojeđeni. Tim više što znaju razlog tome, a on leži u činjenici da tu nedjeljnu liniju za Božavu u startu bukiraju online uplatama izletnici s kopna koji pohrle uživati i izležavati se na Saharunu i drugim poznatim prirodnim plažama na sjeverozapadu ovog otoka. I u tom smo "grmu pronašli zeca" koji je kriv što Božavljani u svome portu ni za lijek već od jutra ne mogu kupiti putnu kartu za katamaran koji će ih odvesti do grada.

Štoviše, otočani imaju razloga za ljutnju i ne vide opravdanja logici po kojoj se ova brzobrodska linija komercijalizira, a oni njome ne mogu ostvariti svoje potrebe.

- Usuđujem se reći i čvrsto stojim iza toga da Jadrolinija ovim svojim činom sustavno uništava i umanjuje kvalitetu života na otoku, kategoričan je Tomislav Jerić božavski vijećnik u Vijeću saljske Općine i čelnik Turističke zajednice u tom mjestu, apostrofirajući pri svom stavu činjenicu da je svaka linija koja povezuje otok s kopnom odavno proklamirana linijom života za spas otoke.

- Da nas se krivo ne shvati, mi nemamo ništa protiv turizma koji je štoviše najveći izvor egzistencije za naše mještane i niz desetljeća kvaliteno mijenjao vizuru Božave, ali itekako imamo prava buniti se na ovakav nemaran odnos Jadrolinijinog poslovodstva prema nama jer nas se smatra građanima drugog reda te se ne možemo na civiliziran način dovesti do svog radnog mjesta, ostvariti potrebnu liječniku uslugu zdravstvene zaštite ili obaviti neki neizostavan posao administrativne naravi u gradu, nabraja Jerić argumente svoje ljutnje na linijskog brodara prouzročene ovim najnobvijim gafom koji se ponavlja iz nedjelje u nedjelju na božavskom pristaništu te najavljuje kako su spremni i na građanski neposluh i ozbiljne prosvjede.

- Ići ćemo i do sprječavanja pristajanja katamarana na našu rivu i presijecanja njegovih "cima" kojim se vezuje za "prežu", ako se i dalje bude ponavljala ova situacija, kaže Jerić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)