Po turističkim brojkama u Zadarskoj županiji Vir je rekorder

Slika korisnika valentinam
Proslavljen Dan općine Vir
Župan Božidar Longin poručio je da Zadarska županija s pozornošću prati aktivnosti Općine Vir te je vidljivo da se ona ubrzano razvija
Virski list
Procesija ulicama Vira za blagdan sv. Ivana Krstitelja

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te prigodnim zabavnim programom obilježen je Dan Općine Vir. Svečanosti su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković.

O razvojnim projektima Općine Vir govorio je načelnik Kristijan Kapović istaknuvši velike investicije u infrastrukturu tijekom prošle godine – prvenstveno u javnu rasvjetu te nastavak izgradnje mreže vodovoda i odvodnje.

- Iza nas su velike investicije, a pred nama su dva ključna projekta – dovršetak odvodnje što kandidiramo na europske fondove u suradnji s Gradom Ninom i općinama Privlaka i Vrsi, kao i rješavanje obalnog pojasa. Veseli nas činjenica da je Vir rekorder po turističkim brojkama u Zadarskoj županiji jer već sada imamo više od milijun i pol noćenja, a stižu nam gosti iz više od 80 zemalja svijeta – rekao je Kapović.

Župan Božidar Longin poručio je da Zadarska županija s pozornošću prati aktivnosti Općine Vir te je vidljivo da se ona ubrzano razvija. Brojni razvojni projekti pozitivno su utjecali na gospodarski razvitak otoka, a time i na bolje uvjete života i povećanje broja stanovništva.

- Zadarska će županija znati prepoznati prave i vrijedne općinske projekte kojima bi se uvjeti života na Viru trebali podići na znatno višu razinu. Uvijek rado napominjem da je u realizaciji svih tih projekata najvažnija dobra suradnja na svim razinama vlasti i međusobno uvažavanje - poručio je Longin.

U jutarnjim satima blagdan Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja obilježen je koncelebriranim misnim slavljem na prostoru crkve svetog Jure, zaštitnika virske župe te tradicionalnom svetom misom ulicama Vira. U prijepodnevnim satima s pratnjom crkvenih barjaka i uz zvonjavu zvona, procesija je s čudotvornim kipom Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja obišla naselje Centar i stajališta uz kapelice, a potom se uz molitve i napjeve vratila na trg župne crkve svetog Jure. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)