Pobjeda 112. brigade na malonogometnom turniru braniteljskih udruga

Slika korisnika valentinam
U Benkovcu
Turnir održan pod geslom "Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preči" okupio je šest momčadi
Marko LEDENKO
PRVI - Momčad 112. brigade

 U subotu 26. kolovoza na Gradskom stadionu u Benkovcu održan je šesti jednodnevni malonogometni turnir udruga iz Domovinskog rata Zadarske županije. Turnir održan pod geslom "Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preči" okupio je šest momčadi, a prvo mjesto osvojila je momčad 112. brigade koja je u finalu pobijedila domaći sastav UHDDR Benkovac. Benkovačni su bili ravnopravni u prvom dijelu dvoboja, a prevaga na strani zadarskog sastava bio je razigrani Jure Čulina. Svrha turnira bila je druženje hrvatskih branitelja i jedinstvo svih udruga čiji su predstavnici položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Benkovcu. Turnir je svečano otvorio Nediljko Genda, predsjednik UHDDR Benkovac.

- Nikada ne smijemo zaboraviti naše poginule hrvatske branitelje koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske - naglasio je Genda. Nazočnim braniteljima obratio se i Ante Martinac, novoizabrani predsjednik UHDDR Hrvatske te gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić. Domaćini iz UHDDR Benkovac zaslužuje čestitke za besprijekornu organizaciju.

Finale

UDB 112. BRIGADA 4

UHDDR BENKOVAC 1

Suci: Petar Mijić i Nediljko Genda.

UDB 112. BRIGADA ZADAR: Pedić, Buterin (3), Čulina, Baždarić, Strika (1), Jukić, Marinović, M. Čulina. Voditelj: Stipe Baždarić

UHDDR BENKOVAC: Franjkić, Radaš, Šikić, Bačić, N. Jurjević, Mamić, M. Jurjević (1), Genda, Petrić. Voditelj: Marina Brajković-Cinca.

Za treće mjesto

GRAD BENKOVAC 3(0)

9. GBR VUKOVI 1(0)

GRAD BENKOVAC: Erceg, Klarica, Prgomet, Guzić, Ledenko, Vuksan, Marić, Šegota, Margarin, Nimac. Voditelj: Željko Katuša.

URV 9. GBR VUKOVI BENKOVAC: Glavurdić, Klobučar, Brčina, Bilaver, Grgas, Zvonar. Voditelj: Dalibor Klobučar.

Najbolji

Vratar: Zvonimir Pedić (112. brigada)

Igrač: Jure Čulina (112. brigada)

Strijelac: Ivica Buterin (112. brigada)

1UDB 112. brigada

2.UHDDR Benkovac

3.Grad Benkovac

Fair play: UHDDR tenkisti Alkari

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno