Tomislav Rogić Tumba trenira mlade golmane NK Zadar

Slika korisnika valentinam
Po povratku iz ruskog Zenita
Cilj nam je Školu nogometa NK Zadra, tj. ovaj vratarski dio, vratiti na stare staze slave kada su golmane trenirali pokojni Jakov Pinčić i Niko Matković. Da nije bilo NK Zadra ne bi bilo ni mene, to uvijek ponavljam i ponavljat ću. Koliko god mogu i znam angažirat ću se i pokušati pomoći na tom putu ozdravljenja NK Zadra - kazao je Rogić
Zvonko KUCELIN
U OKRUŽENJU MLADIH GOLMANSKIH TALENATA - Tomislav Rogić Tumba

Tomislav Rogić Tumba, bivši trener vratara u NK Zadru, Hajduku, reprezentaciji Hrvatske, Šahtaru i ruskom Zenitu vratio se u svoj matični klub. Rogić je u prošloj sezoni u stručnom timu Mircea Lucescua trenirao golmane u ruskom Zenitu. Međutim, Lucescu je morao iz Zenita, a s njime je otišao i Tumba. Na početku ove sezone, kako nam je kazao sam Rogić, postojala je velika šansa, da nastavi raditi u stožeru rumunjske trenerske legende gdje god on nastavio s trenerskim poslom. Međutim, Lucescu je preuzeo reprezentaciju Turske, a tamo ipak nije bilo mjesto za većinu njegova trenerskog kadra. Tumba nije želio skrštenih ruku čekati novi angažman, došao je svoji angažmanom pomoći svom bivšem klubu kako bi se što prije vratio u Drugu ligu.

- Nakon godinu dana provedenih u ruskom Zenitu vratio sam se u svoj Zadar trenirati vratare - kazivao je dobro raspoloženi Rogić.

- U jednom trenutku po završetku Lucescuova mandata u Zenitu postojala je šansa tj. njegovo obećanje da će me angažirati u klubu za kojeg potpiše novi ugovor. Međutim, dobio je poziv turske reprezentacije, a tamo nažalost, barem po mene, nije mogao dovesti svoj stručni stožer. S njim je pošao samo njegov pomoćnik, a svi ostali ljudi iz stručnog stožera zaposlenici su Turskog nogometnog saveza. Tko zna, ako se Turska plasira na SP možda se ukaže nova mogućnost za mojim angažmanom.

Svojim iskustvom i znanjem Tumba može puno pomoći svom matičnom Zadru.

- Na poziv direktora Svetka Ćustića i Jakova Suraća odlučio sam doći u NK Zadar i pomoći im u ostvarenju planova da se na kraju ove sezone vrate u Drugu HNL. Jednostavno nam je cilj Školu nogometa NK Zadra, tj. ovaj vratarski dio, vratiti na stare staze slave kada su golmane trenirali pokojni Jakov Pinčić i Niko Matković. Kao što je poznato Matković ima svoju Školu nogometa i teško se može angažirati punim intenzitetom. Da nije bilo NK Zadra ne bi bilo ni mene, to uvijek ponavljam i ponavljat ću. Koliko god mogu i znam angažirat ću se i pokušati pomoći na tom putu ozdravljenja NK Zadra.

Ono što posebno daje težinu ovom Rogićevom angažmanu je činjenica da će on ovaj posao obavljati bez naknade.

- Odlučio sam i obećao čelnim ljudima Zadra da ću godinu dana darovati Klubu, tj. volontirati, a onda ako budem i dalje tu možemo se dalje dogovarati. Tko zna, možda ostanem kratko, a možda i na dulji period. Jednostavno želim pomoći Klubu da se vrati u viši rang natjecanja.

Rogić za sada trenira mlade snage u Školi nogometa i to ponedjeljkom, ali planovi za veći angažman postoje.

- Za sada treniram djecu ponedjeljkom, jednu grupu ranije, a jednu nakon njih. Utorkom ih trenira trener vratara Ante Džaja. Postoji s moje strane dobra volja da za mjesec dana kada završim s nekim privatnim obavezama, dvaput tjedno treniram mlađe uzraste, a jednom ili dva puta tjedno radim i s vratarima prve momčadi. U svakom slučaju tu sam i sve ćemo dogovoriti u nadolazećem periodu - kazao nam je na kraju razgovora uvijek dobro raspoloženi Tumba.

Mlađi pioniri Zadra bolji od vršnjaka iz Vodica

Mlađi pioniri NK Zadra odigrali su prijateljsku utakmicu s vršnjacima iz NK Vodice i pobijedili rezultatom 4:1 Strijelci za momčad Zadra bili su po dva puta Butić, a po jedan gol dali su Zebić i Bačić. Mlađi pioniri Zadra nastupili su u sastavu: Zrilić, Čačić, Bačić, Butić, Senkić, Šoša, Zimaj, Perinić, Peroš, Baričević, Prekpalaj, Miočić, Adžić-Jurjević, Gospić, Delija, Alić, Vranjković, Kršlović, Sudinja, Crnjak, Zebić. Trener: Antonio Perica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)