Zašto je gradonačelnik Nina javno očitao lekciju direktorici TZ?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ćurko: Nezadovoljan sam, ali nema govora o smjeni Marije Dejanović
U gradu postoje stvari koje štimaju i one koje ne štimaju i namjera mi je bila na to ukazati, a ne se medijski prepucavati. Žao mi je što su novinari istaknuli tu moju digresiju o turističkoj zajednici, a ne broj noćenja - kaže Ćurko
Nin je ove godine već zabilježio milijunto noćenje

Već nekoliko dana traje medijsko prepucavanje između gradonačelnika Nina Emila Ćurka i direktorice Turističke zajednice Nina Marije Dejanović. "Rat" priopćenjima počeo je Ćurkovim dopisom pred vikend kojim otvoreno izražava nezadovoljstvo radom direktorice TZ-a, a na koje mu je Dejanović promptno odgovorila prvog radnog dana ovog tjedna.

- Mediji nikako nisu mjesto za rasvjetljavanje uloga i odnosa unutar jedne destinacije i eventualnih nezadovoljstava, budući da je normalno da se u poslu pojave i teškoće i nezadovoljstva, već za to postoje tijela upravljanja - vratila je Dejanović packu gradonačelniku i predsjedniku TZ, zazivajući svojevrsnu pomirbu na idućoj sjednici Turističkog vijeća na kojoj će se "uz konstruktivni dijalog donijeti zaključci o unaprjeđenju manifestacija u budućnosti, kao i cijele turističke zajednice".

Javna lekcija

Ćurko je, naime, direktorici ninskog TZ-a preko medija zamjerio "neinventivnost", uz opasku da manifestacije koje organizira iz godine u godinu bilježe stagnaciju i nezainteresiranost u broju posjetitelja. Istovremeno, navodi Ćurko, Turistički ured za troškove njihova održavanja konstantno povećava broj zaposlenih i angažiranih djelatnika. On smatra da ninski TZ gostima treba ponuditi kvalitetniji sadržaj, zamjerajući Dejanović da "nažalost do sada nije kvalitetno i sadržajno pratila ponudu Grada", te stoga treba "uložiti dodatni trud kako bi navedene manifestacije počele bilježiti bolju zainteresiranost i veći broj posjetitelja".

Ova javno očitana lekcija Mariji Dejanović odmah je dobila reakciju - direktorica je brzo odgovorila Ćurku, a argument za mali broj manifestacija našla je u gradskom proračunu, poručujući Ćurku kako bi "Grad Nin trebao izdvojiti više sredstava za manifestacije".

To da gradonačelnik i predsjednik turističke zajednice javno kritizira direktoricu gradske turističke zajednice nije uobičajena stvar, a Ćurko jučer kaže kako je poanta njegova dopisa bila milijuntno noćenje u Ninu i apsolutno ništa drugo.

- S obzirom da pratim sve i vodim analize o svim događajima, osvrnuo sam se na tih par manifestacija što ih organizira Turistička organizacija. Naime, u Ninu par zadnjih godina bilježimo pad posjećenosti i to je ono na što sam htio ukazati. U gradu postoje stvari koje štimaju i one koje ne štimaju i namjera mi je bila na to ukazati, a ne se medijski prepucavati. Žao mi je što su novinari istaknuli tu moju digresiju o turističkoj zajednici, a ne broj noćenja - kaže Ćurko.

Ne sprema se smjena

No, na primjedbu kako se iz njegova dopisa jasno daje iščitati nezadovoljstvo radom direktorice Turističke zajednice, Ćurka smo zamolili neka se konkretno izjasni o tome.

- Nezadovoljan sam onim što se zadnjih nekoliko godina događa u Ninu kada su u pitanju manifestacije - bio je kratak Ćurko, ne želeći detaljnije govoriti o nezadovoljstvu radom direktorice Dejanović.

Na pitanje je li ovo javno kritiziranje rada Marije Dejanović zapravo uvod u njenu smjenu, Ćurko odlučno kaže:

- Ma kakva smjena?! Nema ni govora o tome!

Gradonačelniku i direktorici tako ostaje na idućoj sjednici Turističkog vijeća pronaći način za "konstruktivni dijalog" kako javnost ne bi morala doznavati nove detalje njihova očitog tihog rata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno