Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Parking za turističke autobuse vraćen građanima

30.08.2018. 11:02
Parking za turističke autobuse vraćen građanima


Parkirna mjesta, točnije njih 16, na nogostupu ispod bedema u Ulici Dmitra Zvonimira, od Foše do Elektre, koja su od travnja ove godine odlukom gradskih vlasti i uz suglasnost Policijske uprave zadarske, bila privremeno prenamijenjena za turističke autobuse, ponovno se vraćaju na korištenje Zadranima i njihovim gostima.
– Od 1. rujna službeno se vraćaju parkirna mjesta, iako su već sad označena kao parkirna mjesta za automobile. Tako je bilo i u planu, prenamjeniti ih samo za sezonu, na nekoliko mjeseci, kazao nam je voditelj Parking službe, Zvonimir Višak dodavši kako se parking za turističke autobuse nije naplaćivao.
Autobusi će se sada zaustavljati i iskrcavati na starom autobusnom kolodvoru na Liburnskoj obali gdje su za njih ponovno iscrtane zaustavne trake.
Tako je Poluotok, koji u svako doba godine trpi zbog manjka parkirnih mjesta, dobio novih – “starih” 16 mjesta koji će građanima zasigurno dobro doći.
Osim kroničnog nedostatka parkirališnih mjesta, Zadar još uvijek nema rješenje za kampere.
Osim što Poluotok i okolica trpe manjak parkirnih mjesta za automobile, jednak problem prisutan je i po pitanju parkirnih mjesta za kampere jer parkiralište namijenjeno za njih Zadar još uvijek nema. Odnedavno su se na veća gradska parkirališta počele postavljati rampe kako bi se “obranila” od kampera, kao što je npr. parking kod Opće bolnice i na Ravnicama, ali to opet nije donijelo trajno rješenje. Kamperi su se počeli “gubiti” po gradu u potrazi za mjestom na kojem mogu nesmetano parkirati, a da pritom ne zakrče promet ili neko drugo vozilo, a takvih mjesta u gradu zaista nema puno. Kako će se to riješiti, upitali smo Zvonimira Viška.
– Još uvijek nemamo rješenje za kampere našem gradu, ali to je svakako u planu. Do tada, oni uvijek mogu parkirati na ulični parking, platiti kao i svaki drugi vozač, a ova parkirališta poput bolničkog bilo je nužno zatvoriti jer su kamperi na njemu doslovno ljetovali, kazao je Višak.
U međuvremenu, dok se ne riješe zaustavna/parkirališna mjesta za kampere, najbliži parking na kojem kamperi mogu nesmetano parkirati (bez da zauzmu više parkirnih mjesta) je onaj kod Autobusnog kolodvora.