Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sonik-Puntamici pozivnica za viši rang

30.08.2018. 10:36
Sonik-Puntamici pozivnica za viši rang


U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održano je izvlačenje parova Prve muške lige za sezonu 2018./19. U ligi će sljedeće sezone uz Jazine-Arbanasi, koji su ispali iz Premijer lige, igrati i Sonik-Puntamika. Prošle sezone Puntamičani su bili drugi u A-2 ligi – jug, i nisu uspjeli izboriti kvalifikacije za Prvu ligu, no nakon odustajanja nekoliko klubova dobili su pozivnicu HKS-a za nastup u drugom nacionalnog rangu koji je lani imao svoju premijeru. Prvo kolo na rasporedu je 6./7. listopada, a posljednja utakmica osnovnog dijela, odnosno 22. kola predviđena je za 6. travnja 2019. Iz lige će ispasti dvije najlošije momčadi, a u doigravanje će četiri najbolja sastava. Pobjednik doigravanja bit će član Premijer lige u sezoni 2019./20., a poraženi finalist igrat će dodatne kvalifikacije s pretposljednjim klubom iz Premijer lige. Gradski derbi na rasporedu je u devetom kolu kada ća Puntamičani biti domaćini (8./9. prosinca).
– Ova liga je projekt HKS-a koji je donio srebrnu medalju U-20 reprezentacije, a u njoj će se profilirati i zlatni kadeti. HKS će se truditi da ovo natjecanje još više oživi i da se još više profilira. To je novi proizvod, žila kucavica i baza natjecanja – izjavio je Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a.
Raspored 1. kola: Jazine Arbanasi – Pula 1981, Dubrovnik – Sonik Puntamika, Đakovo – Kvarner 2010, Rudeš -Dubrava, Zapruđe – Agrodalm, Universitas – Ribola Kaštela.