Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Večeras u palači Cedulin koncert u čast najveće četvorke popularne glazbe

30.08.2018. 08:15
Večeras u palači Cedulin koncert u čast najveće četvorke popularne glazbe


Pedeset godina nakon što su Beatlesi izdali čuveni Bijeli album – "White album" , Turistička zajednica grada Zadra organizira koncert na otvorenom u čast najveće četvorke popularne glazbe ikad u četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine s početkom u 21 sat.
U šarmantnom povijesnom okružju atrija palače Cedulin zabavit ćemo se slušajući maštovite izvedbe svim generacijama poznatih hitova koji su osvojili svijet revolucionarne ´68. godine. 
Dvostruki "Bijeli album" , koji se izvorno zvao "The Beatles" ali su ga svi zavoljeli pod imenom "White album", jer je na bijeloj pozadini imao samo ugravirano ime banda i serijski broj. Izdan je te turbulentne godine u svijetu i  jedan je od najcitiranijih i najutjecajnijih albuma Beatlesa, ali i među najznačajnijima u povijesti suvremene glazbe. Ugledni američki časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim rock albumom svih vremena! Snimljen je u Indiji, prvi put u društvu njujorške konceptualne umjetnice Yoko Ono, što je, kako se kasnije pokazalo, unijelo razdor u dotad homogen odnos tandema najvećih kreativaca popularne glazbe Lennon-McCartney, ali istodobno donijelo i najveće trenutke njihove karijere, i to odmah godinu dana nakon zvukom potpuno drugačijeg albuma i također genijalnog albuma "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", čiju smo pedesetogodišnjicu proslavili prošle godine krajem kolovoza na velikom skupnom koncertu na Poljani Šime Budinića.
Na skupnom koncertu besplatno će nastupiti brojni i ponajbolji zadarski glazbenici. Svima dobro poznate hitove legendarne četvorke iz Liverpoola svirati će Song Busters, Elena Stella, Antonija Bašić i Donat, Black Coffee, Ivan Županović, Rockatanky Band, sveučilišna a capella grupa A.K.A. Crescendo, Nika i Dražen Habuš i drugi… Predviđeni program trajat će preko dva i pol sata, što garantira izvrstan ljetni provod večeras u Zadru.
Pozvani su svi – zabava je sigurna i ulaz slobodan!