ONKOLOŠKI ODJEL "Satima sam primala terapiju, a klimatizacija nije radila"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Pacijentica Sanja Domini ogorčena problemima u Poliklinici
Klimatizacija i klima-uređaji neophodni na Onkološkom odjelu nisu radili. U hodnicima je bilo 30°Celzijusa, a u dijelu s krevetima pacijenata temperatura je iznosila 35- 37°C, kaže Domini
Arif SITNICA
Poliklinika Opće bolnice Zadar i dalje se susreće s brojnim problemima u svojem radu

Čitateljica Zadarskog lista Sanja Domini javila nam se jučer u vezi rada zadarske poliklinike navodeći kako su mediji o tome već pisali, ali kako se čini da o tome nikada nije dosta pisati.

- Javljam u ime onkoloških pacijenata zadarske bolnice. Od utorka poliklinika ove bolnice muku muči s »tekovinama civilizacije«: strujom, telefonijom, internetom... Navodno je sve prouzročeno rušenjem stare zgrade Zaraznog odjela. Naravno da za problem sa strujom, telefonom i internetom nije nitko pozvan na red, iako postoji papirnati dokument kuda idu linije i struje i telefona/ interneta. Jasno mi je da tko radi i griješi, ali ovo nije prvi put, kaže Domini dodajući kako je u srijedu poslijepodne u Dnevnoj bolnici Onkološkog odjela bilo nesmetane telefonske veze, s internetom se izlazilo na kraj, ali klimatizacija i klima-uređaji neophodni na tom odjelu nisu radili.
- U hodnicima je bilo 30°Celzijusa, a u dijelu s krevetima pacijenata temperatura je iznosila 35- 37°C. Htjela bih pojasniti kako jedna kemoterapija traje obično (ovisno o dijagnozi) od sat i 15 minuta pa do četiri, pet sati. Pacijent ili sjedi ili leži, rijetko je sposoban šetati. Pokušajte zamisliti zdravog čovjeka da sjedi/ leži u zatvorenom prostoru toliko vremena na spomenutoj temperaturi. I ovom prigodom naše medicinske sestre, koje ja ih zovem našim anđelima čuvarima jer rade svoj posao, brižne su, uvijek s lijepom riječju i smješkom, zadržale su svoje uobičajeno ponašanje, priča ova pacijentica koja je rekla kako ono što govore ove medicinske sestre nitko ne sluša, kao da su nebitne.
- Pitam se najprije tko je uopće potpisao tehnički prijem zgrade koja nema agregate koji se uključuju makar za osnovne potrebe kao što je hlađenje i grijanje (ili se to takvim ne smatra). Ovo se događa svako toliko, pa se tako događa, kako kažu medicinske sestre, i tijekom zime, tako da su se pacijenti smrzavali, iako su utopljavani dekicama. Drugo pitanje je jesu li se izgubili prioriteti ili je humanost i zdravlje postalo samo fraza kojom se barata po potrebi, kada se političari trebaju poslikati ispred neke završene zgrade, kao što je bio slučaj sa spomenutom poliklinikom, zaključila je Sanja Domini dodajući kako se unaprijed zahvaljuje nadajući se kako će se na neki način reagirati na probleme koje je iznijela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)