Čistoća preuzela komunalno vozilo vrijedno 1,8 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Navlakač kontejnera sufinanciran sredstvima Europske unije
Namjena vozila odnosi se na odvojeno prikupljanje komunalnog otpada i to odvojeno prikupljanje glomaznog otpada na cijelom području Grada Zadra te pražnjenje podzemnih spremnika u staroj gradskoj jezgri
Zadar Nova
Nabavljenim vozilom unaprijedit će se sustav prikupljanja, prijevoza i odlaganja te daljnje obrade otpada

Zadarska Čistoća d.o.o. bogatija je za još jedno komunalno vozilo. Ovih dana organizirana je primopredaja vozila u sklopu projekta »Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada za Čistoću d.o.o Zadar«, koji je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda. Prilikom primopredaje u nazočnosti predstavnika Čistoće d.o.o. i dobavljača nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Isporučeno vozilo u potpunosti odgovara karakteristikama i zahtjevima iz ugovora, ponude i tehničke specifikacije isporučitelja. Inače, radi se o vozilu tipa navlakač kontejnera ukupne mase do 26 tona s ugrađenom dizalicom. Ukupna vrijednost vozila je 1.786.000,00 kn s PDV-om, a bespovratnim sredstvima Europske unije sufinancirano je 85% navedenog troška.
Nabavljenim vozilom unaprijedit će se sustav prikupljanja, prijevoza i odlaganja te daljnje obrade otpada. Vozilo će se koristiti na administrativnom području Grada Zadra koje obuhvaća i 7 otoka s područja zadarskog arhipelaga. Namjena vozila odnosi se na odvojeno prikupljanje komunalnog otpada i to odvojeno prikupljanje glomaznog otpada na cijelom području Grada Zadra te pražnjenje podzemnih spremnika u staroj gradskoj jezgri. Nabavljeno vozilo s nadogradnjom zadovoljit će minimalne standarde EURO norme VI D.
Osim nabave komunalnog vozila i edukacije djelatnika za rukovanje njime, kroz projekt je u lipnju održana i javna tribina za građanstvo pod nazivom »Tehnološke mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada«, a također su izrađeni i edukativno-informativni materijali koji će od rujna biti dostupni građanstvu na internet stranici Čistoće d.o.o. Zadar. Radi se o online letku, edukativnoj bojanki za djecu vrtićke dobi te online brošuri. Buduća aktivnost u projektu je održavanje radionica za djecu u tri vrtića s područja Grada Zadra s ciljem razvijanja pozitivne navike postupanja s otpadom.
Ukupna vrijednost projekta »Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada za Čistoću d.o.o Zadar« iznosi 1.468.880,00 HRK, dok Europska unija u okviru OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Kohezijskog fonda sufinancira iznosom od 1.248.548,00 HRK.
Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te sudjeluje i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)