Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rončević i Torbarina pomogli »vitezovima« osvojiti kraljevski grad

30.08.2021. 07:23


Prvi »županijski derbi ove sezone pripao je Hrvatskom vitezu Posedarje. U 1. kolu Treće HNL jug u sezoni 2021./22. Posedarci su u Biogradu na Moru slavili rezultatom 0:2 i na svoj konto pospremili tri velika boda. U utakmici koja je igrana po lošim vremenskim uvjetima, točnije kišnim zbog čega nije bilo više navijača, bolje se snašla gostujuća momčad i zasluženo došla do pobjede. Derbi u kraljevskom gradu odlučili su Mateo Rončević i Karlo Torbarina. Rončević je u 45. minuti nakon asistencije Karla Torbarine zabio za vodstvo, da bi Torbarina u 59. minuti pogotkom s »kreča« stavio točku na »i« ovog dvoboja. Primorcu je nedostajalo nekoliko standardnih igrača, ali unatoč trudu i nekoliko prilik, najgore bi u ovome trenutku bilo tražiti alibije za ovaj poraz. S druge strane Posedarci su borbenošću, ali i prisebnošću u odlučujućim trenucima, stigli do zaslužene pobjede u Biogradu na Moru.


Šok u 45. minuti
Od samog početka utakmice vidjelo se da obje momčadi žele do bodova u ovom dvoboju. Krenulo se otvoreno i već u 2. minuti bilježimo prigodu Nikole Marića koji nije uspio Primorac dovesti u vodstvo. Uzvraćaju gosti na drugoj strani. Rončević se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru Biograjaca i ova prilika odlazi u nepovrat. U 9. minuti ponovno je Rončević u izglednoj situaciji, ali Stojanov je na visini zadatka. Slijedi nova prilika na drugoj strani. Ovoga puta u naslovnoj ulozi je opet Nikola Marić, ali iz slobodnog udarca pogađa živi zid Posedaraca. Igrala se 18. minuta utakmice kada su domaćini ostali bez svog ponajboljeg igrača, napadača Luke Vodopije koji je zbog ozljede morao biti zamijenjen. Nakon toga slijedi period igre u kojem su se zbivanja većinom događala na sredini travnjaka bez izrazitih prilika na obje strane. Ponovno je sijevnulo u 29. minuti. Luka Klanac je pogriješio na sredini kliskog travnjaka, lopte se dočepao Marić i uposlio Nakića. Iako je Klopp možda bio u izglednijoj situaciji, Nakić se odlučuje za udarac i promašuje. Lopta je prohujala tik uz vratnicu gostujućih vratiju. I onda kada su već svi pomislili kako će se na odmor otići praznih mreža, HV Posedarje je povelo. Karlo Torbarina je u 45. minuti iznio jednu loptu i uposlio Rončevića koji poput brzog vlaka prolazi pored dva biogradska stopera i pogađa mrežu nemoćnog Stojanova – 0:1. Bilo je to sve u poprilično sadržajnom prvom poluvremenu.


Egzekucija s kreča
U nastavku utakmicu prvu ozbiljnije prijetnje stvaraju gosti, ali ne uspijevaju povisiti vodstvo. Na drugoj strani u 53. minuti domaći igrači su signalizirali da je Ivan Brkić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudac Paško Mandić iz Prgometa nije se oglasio. Na drugoj strani gosti opasno prijete iz kontranapada i jedan takav donio im je povećanje vodstva. Stojanov je u 59. minuti u svom kaznenom prostoru srušio Jurića i sudac pokazuje na kreč. Precizan s bijele točke bio je Karlo Torbarina – 0:2. S ovim kaznenim udarcem nisu se tako lako pomirili Biograjci kojima nekoliko minuta ranije nije dosuđena najstroža kazna kada je srušen Marić. U 74. minuti gužva na sredini terena. Sukobili su se Gambiraža i Banić, prvi je dobio žuti karton, a drugi crveni zbog udaranja suparničkog igrača. Bez obzira što su ostali s desetoricom na travnjaku Biograjci se nisu predavali, međutim, sve je ostalo na pokušajima. Gosti su izmjenama remetili igru domaćina i potpuno je primirili te mirno priveli kraju. Na kraju utakmice uslijedilo je veliko slavlje Posedaraca na travnjaku, a nastavilo se i u svlačionici. Biograjcima ostaje nada i šansa za iskupljenje u sljedećem kolu kada gostuju kod Sloge u Mravincima, dok HV Posedarje očekuje domaći ogled s OSK-om.




PRIMORAC (B) 0 – HV POSEDARJE 2
BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 150. Sudac: Paško Mandić (Bogdanovići – Prgomet).. Pomoćnici: Proso i Taraš.. Strijelci: 0:1 Rončević (45’), 0:2 K. Torbarina (59’-11m), Crveni karton: Stipan Banić (Primorac)
PRIMORAC (B): Stojanov, Nakić, Ninčević (od 46. Šindija), Birkić, Vodopija – (od 18. Colić), Klopp, Lazarevski, Marić, Musa, Kuman (od 66, Banić), Jurišić. Trener: Krešimir Sunara.
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: K. Jurjević, Pedišić, Klanac, I. Brkić (od 80. Ivandić), D. Torbarina, Rodić (od 55. Gambiraža), Rončević (od 80. Kevrić), Jurić (od 60. Kovač), J. Brkić (od 80. Smokrović), J. Jurjević, K. Torbarina. Trener: Josip Butić.


JOSIP BUTIĆ, TRENER HV POSEDARJA


Teška, ali zaslužena pobjeda
– Ovako još vruć nakon utakmice mogu samo reći da sam zadovoljan pobjedom na otvaranju novog prvenstva. Smatram da je naša pobjeda zaslužena iako je do nje bilo dosta teško doći. Momčad Primorca je dosta kvalitetna,a imali su peh jer nisu u satavu imali četiri standardna igrača, a što je nama uvelike olakšalo posao. Na vrijeme smo zabili prvi gol, a nakon toga bilo je sve lakše. Prelomili smo susret u našu korist, a imali smo i iskustvo i širine u igračkom kadru te priveli utakmicu kraju s tri boda na našem kontu


KREŠIMIR SUNARA, TRENER PRIMORCA (B)


Očigledno je da ovo nije bio naš dan
– Očigledno je da ovo nije bio naš dan iz razloga što nam je dosta igrača odsutno zbog ozljeae, a tijekom igre nam se ozlijedio i naš napadač Luka Vodopija. I tako hendikepirani imali smo nekoliko prigoda, točnije četiri. Međutim, teško je tražiti pobjedu ako te prulike ne iskoristiš. Idemo dalje, vjerujem da ćemo se kompletirati i igrati bolje te donositi pobjede.


Treća HNL jug
1. kolo: Primorac (B)– Hrvatski vitez Posedarje 0:2 (Rončević, K. Torbarina 11m), Zadar – Urania 1:0 (Jerbić), Hrvace – Neretva 2:2 (Andrić 11m, Plavša // Marić), Zagora – Vodice 3:0 (Božić, Lukić, Sablić 11m), GOŠK – Sloga 0:1(Katić), Jadran LP – Zmaj 1:0 (Theodosiou), Split – OSK 2:2 (Jelavić, Kapetanović // Vidović), Barać, Uskok – Neretvanac, Kamen – Junak.
2. kolo (4./5. rujna): Neretvanac – Zadar, Hrvatski vitez Posedarje – OSK, Sloga – Primorac (B), Neretva – Junak, Urania – Kamen, Zmaj (M) – Uskok, Split – Jadran LP, Vodice – GOŠK Du., Hrvace – Zagora.