Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rambo Amadeus u Zadru

Autor:

29.09.2009. 22:00
Rambo Amadeus u Zadru

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iako se zasad odustaje od najavljenih kinoteka drugi dio programa Artikulture bit će bogat raznim događanjima, zaključak je to konferencije za novinare održane jutros u kinu Pobjeda. Koordinator programa Artikulture Nenad Pepić i voditeljica komercijale Callegra Sanja Peroš najavili su današnji koncert Rambo Amadeusa i Mutant dance quarteta, buvljak indirektne razmjene, izložbe, kazališne i predstave suvremenog plesa.
– O koncertu Ramba Amadeusa i Mutant dance quarteta ne treba puno govoriti, predgrupa će biti Feng shui, mladi dečki s Paga, a napominjem da koncert počinje doista u ono vrijeme koje piše, u četvrtak u 21 sat. Nakon toga slijedi svake prve subote u holu od 11 do 14 sati održavat će se buvljak nazvan uzmi ili ostavi, buvljak indirektne razmjene nema novčanih jedinica radi se na principu da stvar koja ti se svidi uzmeš, a ostaviš nešto drugo, rekao je Pepić dodajući da će i nastavku sezone imati bogat kazališni program.
– U organizaciji Teatra Verrdi u srijedu sedmog listopada imat ćemo predstavu Doc Kihot i tajanstvene supstance, to je predstava iz ove godine koju su zajednički napravile poznata kritičarka i teoretičarka kazališta Nataša Govedić, Vili Matula i njegova žena Branka Trlin. Nakon toga imamo dupli plesni program devetog listopada dva kraća plesna programa Martina Nevestić u koprodukciji sa Zadarskim plesnim ansamblom izvest će solo program pod nazivom Vannab, a ova predstava suvremenog plesa dobila je nagradu žirija na platformi mladih koreografa i nagradu publike na plesnom festivalu u Portugalu. Druga predstava je Music box, to je moderni balet, premijera mladog splitskog pjevača koji se upravo vratio iz Izraela, Ivice Bage i izraelske plesačice Limo Ziv, a u kinu Pobjeda je i premijera za Hrvatsku, kaže Pepić dodajući i kako će proizvod ovoga prostora Treće skupina zemljopisnog rizika nastupiti 24. listopada.
– Ovo ljeto su kapitalizirali svoju predstavu i u Skradinu dobili prvu nagradu publike i još jednom će izvesti Predstavu bez imena za one koji je još nisu vidjeli, a ono što znam je da dečki rade na novom sličnom komadu. Na kraju mjeseca imamo suvremeni ples plesne udruge Puls, komad se zove Jesam, a igrat će ga Ana Maria Bogdanović, Rosana Horvat i Stošija Zrinski u produkciji Plesnog ansambla, rekao je Pepić dodajući kako je već održana prezentacija kazališne radionice kou je vodio Kristijan Suhi, a prezentacija je bila u obliku komada po imenu Cvrčak – obrati pažnju i tu se već po malo kristalizira skupina mladih ljudi koi će u budućnosti izvoditi jako dobre predstave pod okriljem Teatra Verrdi.
Najavljena je i kazališna radionica koju će voditi Morana Doretić tijekom listopada, te izložba fotografija Rakurs 5, pet zadarskih fotografkinja.


 KINOTEKA NA ČEKANJU


Najavljene kinoteke neće se održati, a više o tome rekla nam je voditeljica komercijale Callegra Sanja Peroš.
– Zadnjih mjesec i pol dana radi se na povratku kinoteke u Grad Zadar. Kinoteka je posložena i godinu dana unaprijed što se tiče programa i koji su filmovi dostupni od Hrvatskog filmskog saveza. Tu imamo situaciju koju treba pažljivo odraditi i što se tiče tehnike i cijelokupne priče, a imamo točke koje još nisu gotove i spremne,. Odluka je bila da se malo pričeka kada znamo da ćemo dobiti jednu dugoročnost, rekla je Peroš ističući kako kinoteka dolazi iako će se morati pričekati još koji mjesec.