Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Za Preko zimi dvije linije manje

Autor: Elza Radulić-Toman

29.09.2009. 22:00
Za Preko zimi dvije linije manje

Foto: Zvonko KUCELIN



Umjesto sezonskih 18, zimi će na toj najfrekventnijoj putničkoj liniji na hrvatskoj obali trajekti dnevno imati 16 plovidbi. Ukida se noćna plovidba Zadar – Preko u 24 sata pa će zadnja za Preko biti u 23 sata. Zimi se također ukida i ranojutarnja linija koja je išla iz Preka u 5.45 sati


Od sutra 1. listopada stupa na snagu novi,  zimski red plovidbe za brze  brodove i trajekte, koji donosi ponešto izmjena u odnosu na ljetnu sezonu. Prema  informaciji koju smo dobili  od voditelja Poslovnice Jadrolinije u Zadru Željka Medura, na liniji Zadar – Preko  dolazi do promjena utoliko  što će se smanjiti broj dnevnih linija.
Naime, umjesto sezonskih  18, zimi će na toj najfrekventnijoj putničkoj liniji na  hrvatskoj obali trajekti dnevno imati 16 plovidbi. Ukida se  noćna plovidba Zadar – Preko  u 24 sata pa će zadnja za  Preko biti u 23 sata. Zimi se  također ukida i ranojutarnja  linija koja je išla iz Preka u  5.45 sati.
Na liniji Zadar – Molat ima  malih promjena. Iz Zadra će  trajekti kao i ljeti polaziti u 11  sati i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom,  dok će utorkom i četvrtkom  to biti u 12 sati. Subotom ne  pristaje na Rivanj. Utorkom i  četvrtkom iz Molata za Zadar  trajekt će polaziti dva sata  kasnije, u 17 sati, a ostale  dane u 15 sati.
Za Iž će po zimskom redu  trajekt polaziti u 12 sati i to  ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, a petkom  u 14 te subotom u 11, a  nedjeljom u 9 sati. I brod  “Lara” za Iž i Ravu će imati  izmjena, umjesto u 16.30, iz  Zadra će polaziti u 14.30 sati.  Petkom će to biti u 17, a  subotom u 14 sati.
Brzi brod “Paula” za Iž i  Ravu iz Zadra će kretati svaki  dan u 10 sati, a petkom u 11.  Utorkom ni zimi neće ploviti  do Rave. Isti brzi brod  održava i liniju za Zverinac,  preko Rivnja, Sestrunja i  Božave pa će iz Zadra polaziti ponedjeljkom, utorkom,  srijedom i subotom u 14.15  sati, a petkom u 16.30 sati. U  agenciji G&V line saznajemo  i da će iz polazne luke u  Zverincu ovaj brod nedjeljom  polaziti u 17.30 sati i stizati u  Zadar u 18.50 sati. Znači oko  pola sata ranije nego dosad.
Ovakav plovidbeni red trajat će do kraja ove godine,  kada će se donijeti novi plovidbeni redovi za ljeto i zimu,  ali i za cijelu kalendarsku  godinu. To je novost. No,  vjerojatno će sve satnice ostati po starom, što je otočanima najvažnije.