Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nema kadra za flautu i klarinet

29.09.2010. 22:00
Nema kadra za flautu i klarinet


Rad u školi ove školske godine malo nam je otežan jer nam nedostaje stručnog kadra budući da su neki otišli u mirovinu, a za nove bi trebalo osigurati odgovarajuće uvjete, kojih baš i nemamo. Tako honorarni predavači upotpunjuju rad škole, a bili bi nam nužni stalni predavači za, primjerice, flautu i klarinet, kaže prof. Miloš


Glazbena škola Biograd koja djeluje u sklopu biogradske osnovne škole prepoznata je po brojnosti, ali i rezultatima koji su iz godine u godinu sve značajniji.
Zanimanje za upis u sve njezine odjele uvijek je veliko te je i ove godine u prvi razred upisano čak 24 učenika što je maksimalan broj. Jednako tako u pripremni razred upisano je 25 učenika, dok još uvijek postoji zanimanje za naknadni upis. Stoga će se u školi razmotriti mogućnost naknadne audicije kako bi se izišlo ususret svima koji se žele glazbeno obrazovati, Kazao je voditelj škole profesor Jordanko Miloš, dodajući da ukupan broj učenika škole iznosi 116 što je najveći broj od početka rada glazbene škole prije šest godina.
– Rad u školi ove školske godine malo nam je otežan jer nam nedostaje stručnog kadra budući da su neki otišli u mirovinu, a za nove bi trebalo osigurati odgovarajuće uvjete, kojih baš i nemamo. Tako honorarni predavači upotpunjuju rad škole, a bili bi nam nužni stalni predavači za, primjerice, flautu i klarinet. Što se instrumenata tiče, ove godine nismo kupili nove, no naša postojeća glazbala su kvalitetno popravljena i pripremljena za novu školsku godinu. Svakako, moram naglasiti da nas ugodno iznenađuje i veseli što sve više roditelja djeci kupuje instrumente koje sviraju u školi, što dokazuje da je riječ o ozbiljnim nakanama roditelja da im se djeca što kvalitetnije glazbeno obrazuju, a u školi je doista jako puno darovite djece, ističe Miloš, dodajući da su od prošlogodišnjeg završnog razreda glazbene škole tri učenika nastavila daljnje glazbeno obrazovanje, od čega dva u Zadru, a jedan u Šibeniku na srednjim glazbenim školama.
– Darovitost i kvalitetan rad s učenicima iskazan je i kroz brojne nastupe učenika, u raznim prigodnim priredbama u samom gradu, ali i onim zahtjevnijim stručnim. Dobri rezultati nagrade i priznanja koje naši učenici već niz godina osvajaju za našu školu nisu nas mimoišla ni protekle godine, pa ćemo tako i ove nastojati što veći broj slati na natjecanja gdje god to bude moguće, zaključio je prof Miloš.