Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Općinsko vijeće želi kontrolirati financijsko poslovanje

29.09.2010. 22:00
Općinsko vijeće želi kontrolirati financijsko poslovanje


Ukoliko netko od nas ne bude radio dobro, onda treba nešto mijenjati, bilo trenera ili ekipu, jer uvijek postoji netko tko zna bolje – predsjednik Općinskog vijeća Petar Tičić


Nakon 14. sjednice Općinskog vijeća Općine Povljana, koja je održana u ponedjeljak, a na kojoj je rečeno da je formirana nova koalicija, ostalo je nejasno je li načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić ostao bez većine u Općinskom vijeću. Predsjednik Općinskog vijeća Petar Tičić smatra kako se to nije dogodilo.
– U trenutačno vladajućoj koaliciji je i HDZ-a, a načelnik je član HDZ-a, dakle, on nije izgubio većinu, a nova koalicija ne radi protiv načelnika niti želi ograničiti njegov djelokrug posla, rekao je Petar Tičić.
Tičić navodi da Općinsko vijeće želi uvesti novi način rada u Općini Povljana i kontrolirati financijsko poslovanje.
– Probleme možemo riješiti zajedničkim snagama i mi smo, da se tako izrazim, promijenili trenera, a ekipa, odnosno Općinsko vijeće nastavlja normalno dalje, a ostaje dalje i menadžer, odnosno načelnik. Međutim, ukoliko netko od nas ne bude radio dobro, onda treba nešto mijenjati, bilo trenera ili ekipu jer uvijek postoji netko tko zna bolje, rekao je Tičić.
O tvrtki „Thermae Adriaticae” i turističkoj zoni Bas Tičić je rekao da je ta tvrtka zemljište kupila 2004. godine i na tome se zemljištu, prema prezentaciji koja je u Povljani održana u prosincu prošle godine trebalo graditi turističko naselje vrijedno 150 milijuna eura.
– Želimo razgovarati s predstavnicima tvrtke „Thermae Adriaticae”, a u izravnom razgovoru ću im reći kako je šteta, koja je nastala zbog toga što se nije gradilo znatno veća od dva milijuna eura, koliko mi on njih potražujemo na ime naknade za izgubljena radna mjesta, za porez i za komunalni doprinos, rekao je Petar Tičić.
Tičić smatra kako nitko nije protiv toga da „Thermae Adriaticae” na Basu grade turističko naselje, ali ako ne budu gradili onda će se pokrenuti postupak prenamjene zemljišta u pašnjak.
– Promijenili smo stav o daljnjem razvoju Povljane i želimo od Povljane napraviti zaštićeno područje i nadamo se da će tim putem krenuti i drugi na Jadranu, a što se tiče ulaganja u turističke i druge sadržaje, potrebno je dati poticaj domaćim ljudima, kao što treba i zapošljavati domaće ljude jer nama je svaki čovjek važan i jedino tako se možemo razvijati, a kada strana tvrtka uloži u Povljanu, dobit ne ostaje u Povljani,” navodi Tičić.
– Ukoliko tvrtka „Thermae Adriaticae” ima investitora koji će u Povljani uložiti u izgradnju turističke zone onda je to u redu, ali mislim da će investitor, koji ima 150 milijuna eura ulagati u već poznata turistička područja, a ne u Bas gdje se treba dobro namučiti samo za početak gradnje. Dakle, sve treba postaviti na pravo mjesto i sve mora biti transparentno i samo tako možemo pokrenuti proces oporavka Općine Povljana.