Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SDSS prijeti tužbom, Dević poručuje: Mi novca nemamo!

29.09.2010. 22:00
SDSS prijeti tužbom, Dević poručuje: Mi novca nemamo!


Samostalna demokratska srpska stranka prijeti tužbom Općini Lišane Ostrovičke, ako im Općina u manje od 15 dana ne plati 3.000 kuna za troškove izborne promidžbe, nastale tijekom dopunskih izbora za zamjenika općinskog načelnika iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine.
Podsjetimo kako je na dopunskim izborima u Općini Lišane Ostrovičke izašlo 31 birača te je za zamjenika izabran SDSS-ovac Željko Medić. Sada se u SDSS naglašavaju da je njihova kandidacijska lista dobila više od 10 posto glasova te kako prema Zakonu o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba imaju pravo na naknadu.
Cijeli slučaj komentirala je načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević:
– Mi novca nemamo. Muku mučimo kako pronaći novac da sufinanciramo prijevoz do škole za dvoje djece iz Ostrovice za koje nije brige ni lijeve, ni desne, ni centralne, a ni SDSS iako su djeca srpske nacionalnosti. U SDSS se ponašaju kao lihvari, samo traže nešto, a to što njihovi vijećnici ne dolaze na sjednice vijeća niti na bilo kakav način sudjeluju u njegovom radu, ih ne zanima.