Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U Zadru 15 novih ulica

29.09.2010. 22:00
U Zadru 15 novih ulica


Novom Odlukom o utvrđivanju područja mjesnih odbora u Zadru izmijenjeni su podaci za 21 novu ulicu. Od toga, šest ulica je preimenovano, a 15 je novih ulica, pojasnila je Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove


Grad Zadar donosi novu Odluku o utvrđivanju područja mjesnih odbora u Zadru jer je postojeća, ona koja je još uvijek na snazi, donesena 2002., dakle, prije osam godina. Kako je riječ o periodu intenzivnog razvitka Zadra, uoči izbora za mjesne odbore nužno je revidirati postojeću Odluku o utvrđivanju područja mjesnih odbora.
Nova Odluka obuhvatit će novoformirane gradske ulice i usuglasiti podatke o obuhvatu i graničnim područjima, odnosno brojevima kuća i zgrada. Materijal o kojemu će sljedećeg tjedna raspravljati zadarski gradski vijećnici, izradio je Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove prema podacima iz Područnog ureda za katastar i Državne uprave Zadarske županije.
– Novom Odlukom o utvrđivanju područja mjesnih odbora u Zadru izmijenjeni su podaci za 21 novu ulicu. Od toga, šest ulica je preimenovano, a 15 je novih ulica, pojasnila je Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove.
Među šest preimenovanih ulica su: Ulica Domovinskog rata, Ulica II. zasjedanja ZAVNOH-a, Poljana Pape Ivana Pavla II., Ulica hrvatskih književnika, Cerodole i Ulica Hrvoje Ćustića. Što se tiče novih ulica to su: Fra Eugena Zaninovića, Perivoj hrvatskih redarstvenika, Ulica 112. brigade, Ulica postrojbi Specijalne policije, Ulica Gradskog bataljuna, Ulica Otočkog bataljuna, Ulica bleiburških žrtava, Ulica 7. domobranske pukovnije, Ulica 159. brigade, Prilaz Stara Voštarnica, Put Mičića, Ulica Slavka Perovića, Put Juštinih, Ulica 9. svibnja 1945. i Ulica Akcije Maslenice.