Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zrilić Povljance darovao s pet tisuća kuna

29.09.2010. 22:00
Zrilić Povljance darovao s pet tisuća kuna


Boćarski klub Povljana ove je godine ostvario najveći uspjeh u povijesti boćanja u Zadarskoj županiji – ulazak u najjači rang hrvatskog klupskog boćanja


Zadarski župan Stipe Zrilić jučer je u Maloj vijećnici Doma Županije ugostio igrače i vodstvo Boćarskog kluba Povljana koji su ove godine ostvarili najveći uspjeh u povijesti boćanja u Zadarskoj županiji. Kao prvaci Druge Hrvatske boćarske lige – jug Pažani su izborili izravan plasman u elitni rang na kojem je im je Zrilić čestitao, a u kratkom govoru istaknuo značaj ostvarenog rezultata.
Zahvalivši se županu, Ivo Pogorilić, predsjednik BK Povljana, prisjetio se puta svog kluba od Četvrte županijske do Prve hrvatske lige te naglasio važnost izgradnje sportske dvorane u Povljani.
– Svaki je početak bio težak, a kada smo počeli graditi sportsku dvoranu za boćare, odnosno za sve generacije sportaša, bilo je onih koju su sa skepticizmom gledali na taj projekt. Međutim, zahvaljujući velikim naporima i odricanjima naših sportaša, kvalitetnim uvjetima, financijskoj potpori Općine i sponzora, uspjeli smo Povljanu iz Četvrte županijske lige dovesti u Prvu ligu – rekao je Pogorilić, zatim dodavši:
– Ovaj smo prijem tražili da bismo zadarskoj, a i široj javnosti, da u Povljani postoji klub i ljudi koji su voljni svoje dragocjeno vrijeme posvetiti sportu, promociji Povljane i Zadarske županije.
Nakon predsjednika, riječ je dobio Mladen Škoda, kapetan Povljane. Škoda je kazao kako u Zadarskoj županiji postoji velik broj aktivnih boćara, no i da je, po pitanju medijske popraćenosti, ovaj sport još uvijek u sjeni.
Druženje župana i boćara završeno je prigodnom izmjenom darova: Zrilić je u ruke primio crveni bulin kao simboličan dar BK Povljana, dok je Zrilić boćarima uručio novčanu nagradu od pet tisuća kuna i set boća.
– Kada dva milijuna kuna iz proračuna za sport podijelimo na mnogo korisnika, dobiju se mrvice. Vama dajemo ovaj iznos, ako ništa drugo, barem da se počastite – rekao je Zrilić.