Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najveća izložba plovila u Hrvatskoj

Autor: Ivana Jurišić

29.09.2012. 22:00
Najveća izložba plovila u Hrvatskoj


Biograd Boat Show tradicionalno se održava u marini Kornati u Biogradu, jednoj od tri najveće marine na Jadranu u kojoj se tijekom godine održi preko 50 regata i manifestacija


Biograd Boat Show koji se ove godine održava od 25. do 28. listopada već godinama slovi za prvi i najveći jesenski sajam u Hrvatskoj, s najvećom stopom rasta. Svaki sajam u posljednih 14 godina je bio rekordan, a organizatori isto očekuju i ove godine.
Biograd Boat Show tradicionalno se održava u marini Kornati u Biogradu, jednoj od tri najveće marine na Jadranu u kojoj se tijekom godine održi preko 50 regata i manifestacija pri čemu marinu Kornati posjeti zavidni broj od 50.000 nautičara, što je čini jedinstvenom na Jadranu.
Organizator sajma je Ilirija d.d. Biograd u čijem sastavu djeluje marina Kornati.
Organizatori za ovu godinu najavljuju više izlagača, novih plovila i premijera nego ikad prije. Sajam 2011. postavio je nove rekorde sa 230 izlagača i 256 izloženih plovila, a organizatori ove godine očekuju još više izlagača i još više plovila.
Izuzetno dobar jesenski termin i kratko trajanje sajma od četiri dana ono je što su izlagači prepoznali kao prednost. Pristupačne cijene sajma – od izlaganja, ulaznice, hrane i pića i smještaja u okolnim hotelima Ilirije također su razlozi zbog kojih iz godine u godinu Biograd Boat Show bilježi veliki rast.
Pored velikog broja izlagača i posjetitelja na sajmu će se ove godine održati i velik broj stručnih skupova, a najavljene su i tri regate: Pitter end of seasion cup, Elan 210 Matcch race i Biograd Boat Show regata.
Jedinstven i izlagački doživljaj
Sajam je prepoznat po posebnoj, gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada sa šarmom, prihvatljivim cijenama i kvalitetnom infrastrukturom organizatora, Ilirije d.d., koja uključuje marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje.
Pokretni pontanski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad, nudeći jedinstven i atraktivan izlagački doživljaj.
Ovogodišni sajam je nazvan 14.0 kao priznanje inovativnom pristupu koji svake godine donosi novosti tako da svaki sajam postaje jedinstveni doživljaj. Dio inovacija može se vidjeti na web stranici www.bbs.com.hr sa 360° virtual tourom s preko 70 točaka, interaktivnom mapom i mogućnšću slanja vlastite razglednice sa sajma.
U posljednje tri godine na svakom sajmu bilo je izloženo preko 100 motornih plovila i jedrilica od pet do 25 metara. Ovo je idealna prilika za kupovinu jer je Hrvatska ukinula trošarine na plovila.
Bogat večernji program
Čarter tvrtke koje posjeduju preko 500 plovila nudit će posebne pogodnosti za rezervacije na sajmu bez provizije. Stotine čarter plovila će biti izložene tako da možete na mjestu događaja vidjeti kakvo plovilo rezervirate.
Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa “Boat Show doživljaja”, nudeći vrhunske hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada nadomak marine do kasnih sati.
“Boat Show doživljaj” je rezultirao snažnom reputacijom susreta poslovnih ljudi, kao i brojnih posjetitelja koji manifestaciju doživljavaju kao odmor.
Sajam ima snažan ugled u centralnoj Europi te privlači mnogo posjetitelja iz susjednih zemalja.
Mnogi od njih već posjeduju plovila s bazom u Biogradu, dok su drugi neki od tisuće posjetitelja raznih događanja koji se uvijek rado vraćaju.


Velik broj stručnih skupova




Pored velikog broja izlagača i posjetitelja na sajmu će se održati velik broj stručnih skupova od kojih se ističu:
– izborna skupština izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca
– ususret novom zakonu za pomorsko dobro i turizam, Branko Kundih – pomorskodobro.com
– plenarna sjednica udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – Čarter – HGK
– seminar porezno i financijsko savjetovanje za nautiku – Yachtpool
– seminar online marketinga za nautiku i turizam – Yachtpool
– booking manager seminar – prezentacija ključnih funkcija sistema i edukacija
– seminar internet marketing za nautiku i turizam – Miroslav Varga, Siniša Gavrilović, Željko Riha, Damir Podhorski, Ilija Brajković, Mario Frančešević


Posebna ponuda


Za vrijeme trajanja Biograd Boat Showa nudi se posebna ponuda hotelskog smještaja za izlagače i posjetitelje u Ilirija hotelima već od 39 eura po osobi za noćenje s doručkom i ulaznicom za sajam.