Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gulan: Galovac je malo mjesto s velikom dušom i potencijalom

29.09.2013. 22:00
Gulan: Galovac je malo mjesto s velikom dušom i potencijalom


Općina Galovac u subotu je proslavila Dan Općine, a u nedjelju blagdan Svetog Mihovila Arhanđela, zaštitnika ovog ravnokotarskog mjesta.
Tim povodom načelnik Općine, Marin Gulan, iznio je podatke o radu općine, ali i planovima za bolju budućnost mjesta.
– Galovac je malo mjesto s velikom dušom i potencijalom. Ja i moji suradnici borit ćemo se za budućnost Galovca i za boljitak svih njegovih mještana. To nije, i neće biti lako, jer smo prije tri godine preuzeli jednu čudnovatu općinu. Zato je ovo prilika da zahvalimo svim našim vjerovnicima koji imaju povjerenja i koji vjeruju u nas i koji su nas pustili da radimo. Da nisu, Općina ne bi mogla funkcionirati jer su dugovi koje smo zatekli preveliki, kazao je Gulan dodajući kako godišnji prihodi Općine iznose oko 1,2 milijuna kuna te da je u posljednje tri godine vraćeno oko 3,6 milijuna kuna. Gulan je kazao kako je sama ta situacija pokazatelj stanja u Općini ali da su on i njegovi suradnici unatoč teškim problemima uspjeli ostvariti gotovo sve zacrtane ciljeve.
– Prošle je godine preko javnih radova zaposleo više od 20 mještana kojima se na taj način i omogućilo barem privremeno zapošljavanje. Važno je spmenuti i da imamo nekoliko velikih i važnih projekata. Jedan od njih je odvodnja oboriskih voda u naselju Burčuli. Imali smo takav problem i u naselju Čakarun, a to je riješeno prije godinu i pol dana, naglasio je Gulan te dodao i kako Općina u suradnji sa Zadarskom županijom radi na projektu izgradnje multimedijalne dvorane uz školu koja bi služila za izvanastavne aktivnosti školske djece, ali u poslijepodnevnim satima i za sva druga zbivanja.
Gulan u govoru nije mogao zaobići ni incidente čiji je akter bio i sam.
– Želim poručiti svim onima koji stoje iza napada na mene i to samo iz razloga što radim svoj posao da mjesta organiziranom kriminalu više nema u Galovcu, a institucije pozivam da takve ljude sankcioniraju, istaknuo je Gulan.